Super GT – Overwinning voor Rossiter-Nakajima in Thailand

Het team James Rossiter - Kazuki Nakajima won de Thaise ronde van de Super GT in Buriram. De Brit neemt de leiding in het kampioenschap vóór de Motegi-finale in november.

gepubliceerde 05/10/2014 à 17:01

Pierre Tassel

Voor het eerste optreden van de Japanse Super GT in Thailand, op het circuit van Chang International Circuit, won Lexus uiteindelijk zijn duel tegen Nissan door knock-out. De nr. 46 GT-R van Team Mola onder leiding van Masataka Yanagida en Satoshi Motoyama, die de pole position hadden gepakt, was lang in de race voor de overwinning en moest uiteindelijk stoppen vanwege een mechanisch probleem. Vanaf dat moment was de boulevard open voor de Lexus RC F van Team Petronas Tom's van James Rossiter en Kazuki Nakajima, die won voor twee Nissans, de #24 van Kondo Racing van Michael Krumm en Daiki Sasaki en de #12 van Team Impul, bestuurd door João Paulo de Oliveira en Hironobu Yasuda. Met dit succes maakt Rossiter van de gelegenheid gebruik om het kampioenschap over te nemen met drie punten voorsprong op het duo Andrea Caldarelli – Daisuke Ito (Team KeePer Tom's), 4e vandaag. De strijd om de titel zal spannend zijn, aangezien de top vijf slechts acht punten scheidt. Merk op dat Frédéric Makowiecki en Naoki Yamamoto (Weider Modulo Dome Racing) als 5e eindigden in de race en als eerste Honda.

In GT300 ging de overwinning naar Lucas Ordóñez, geassocieerd met Kazuki Hoshino in de Nissan GT-R van het NDDP-team.

Vind het verslag van de Thaise ronde van de Japanse Super GT, in nummer 1981 van AUTOhebdo, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosk.