Spa, de triomf van de Corvette

De nr. 6 Corvette C4.R van het Belgische team PK Carsport won aan het einde van de 24 uur racen in het legendarische Spa-endurance-evenement.

gepubliceerde 26/07/2009 à 16:34

schrift

Het winnen van de 24 Uur van Spa is voor een Belgisch team de grootste overwinning. Dit is de prestatie van het PK Carsport-team op het circuit van de Ardennen, aan het einde van een race die aarzelde tussen het aanbieden van de overwinning aan Corvette of Maserati. Maar zoals elke uithoudingsrace verliep de 24 Uur van Spa via eliminatie om zo tot de naam van de winnaar te komen.

Na de tegenslagen van de Maserati MC 12's van het Vitaphone-team, waren de nr. 3 en nr. 4 Corvettes een paar uur voor het einde van de dubbele ronde van de klok het best geplaatst. Alles verliep tussen het Selleslagh Racing Team en het PK Carsport-team. Maar de nr. 3 SRT werd iets meer dan drie uur voor de finish het slachtoffer van een ernstig olielek. Vertraagd in haar pit liet ze de andere Corvette C6.R op de baan het lot van de race overnemen.

Daarachter bewoog de Maserati MC 12 met nummer 33, het slachtoffer van een slechte wegligging de dag ervoor in de pits, geleidelijk terug naar de topposities. Afhankelijk van de mechanische problemen kon de Italiaanse auto spelen voor een plaats op het podium en erfde hij de derde plaats na het probleem met de nr. 3 Corvette.

De Audi R8 LMS, verrassend tweede op enkele tientallen minuten van de finish, werd uiteindelijk gedwongen een langdurige stop te maken, waardoor de nr. 33 Maserati zijn afstand kon herwinnen op de tweede plaats, elf ronden achter de Corvette. Audi met nummer 111 kon echter herstarten en eindigde als beste in de G2 en derde in het algemeen klassement.

Na een solide race werd de Ferrari 430 n°50 se classait quatrième, à 19 tours de la voiture de tête, et remportait la victoire au classement des GT2, avec cinq tours d?avance sur la Porsche 997 nr.97.