Porsche Supercup – Kévin Estre krijgt weer kleur

Na een moeilijke start van het seizoen, met name in Barcelona, ​​waar hij voor de start werd uitgeschakeld, vond Kévin Estre eindelijk zijn weg naar het podium op de Nürburgring.

gepubliceerde 09/07/2013 à 12:34

Ca va mieux pour Kévin Estre. Le vice-champion en titre de la Porsche Mobil 1 Supercup a connu un début de saison en demi-teinte, avec un abandon avant même l?extinction des feux en Espagne et deux 6e places à Monaco et Silverstone. Mais après “een goede privé testsessie in Oschersleben waardoor we de vinger op de juiste instellingen konden leggen, we zitten nu goed in de game” verheugt de Fransman zich. En als bewijs: de inwoner van Attempto Racing keerde terug naar het podium door dit weekend als derde te eindigen op het circuit van de Nürburgring, één dag nadat hij met een voorsprong van 3 honderdsten dicht bij de pole position was gekomen!

“Ik behield mijn tweede plaats in de eerste ronde, maar mijn afstelling was aan het begin van de race minder effectief dan die van leider Michael Christensen en hij won zo’n twee seconden voorsprong”, herinnert de coureur zich. Aan het einde van de race keerde de situatie om, waardoor ik weer op 2 tienden kon komen. Helaas blokkeerde ik tijdens het remmen het rechter voorwiel. Ik gaf er de voorkeur aan om de aanval van mijn teamgenoot niet te weerstaan (Nicki Thiim, Noot van de redactie) om de 3e plaats veilig te stellen die Sean Edwards zo begeerde. »

Dit podium geeft in ieder geval nieuwe hoop aan Kévin Estre, die nu hoopt te schitteren in Hongarije, van 26 tot 28 juli. Een circuit dat de Franse coureur goed ligt, aangezien hij daar in 2011 pole position pakte en in 2012 won.