Maserati triomfeert bij Paul-Ricard

Michael Bartels en Andrea Bertolini, coureurs van de nr. 12 Maserati MC1 van het Vitaphone-team, waren dit weekend een schot in de roos op het Paul-Ricard-circuit in Castellet: pole en twee overwinningen.

gepubliceerde 04/07/2010 à 16:32

schrift

Onder de Var-zon was de Maserati MC12 nr. 1 imperiaal. Aan het begin van de race moest Andrea Bertolini echter zijn zusterauto, de nr. 2 Maserati van Enrique Bernoldi, op afstand houden, zelf achtervolgd door de nr. 13 Corvette van Andrea Piccini. Deze laatste probeerde bij het ingaan van de tiende ronde de eerste Maserati binnen zijn bereik in te halen en pakte hem daarbij in.

« CHet is jammer, ik was sneller dan Bertolini (Maserati nr. 1, leider van de race) en ik dacht dat ik kort daarna zou proberen in te halen, legt Bernoldi uit na deze botsing waardoor hij in de steek werd gelaten. Vervolgens probeerde Piccini mij in te halen. Ik gaf hem de ruimte om het te doen en ondanks dat raakte hij mij bij het uitkomen van de bocht. Het verschil is dat ik piloot ben van F1 en dat is hij niet. »

Halverwege de race leidt de nr. 1 Maserati voor de nr. 13 Corvette? en de Ford GT nr. 5 van het Matech-team, Romain Grosjean na een festivalcomeback vanaf de zevende plaats. Terwijl de nr. 6 van Olivier Panis en Natacha Gachnang voor zijn box wordt opgehouden, komt Romain Grosjean de pitlane binnen en geeft het stuur over aan Thomas Mutsch. Maar laatstgenoemde slaagde er in de tweede helft van de race niet in om zijn rivalen achter zich te houden en eindigde als zevende.

De nr. 13 Corvette, die lange tijd op de tweede plaats stond, werd op zijn beurt teruggedrongen naar de vijfde plaats en kreeg een ‘stop & go’-penalty. Aan het begin van de race ontsnapte de nr. 1 Maserati en kwam na een uur racen als eerste over de finish. Regerend kampioenen Michael Bartels en Andrea Bertolini behalen hun tweede overwinning van het weekend, de derde van het seizoen, en nemen de leiding in het GT1 Wereldkampioenschap.