Lamera Cup Nogaro – Team Lamera wint in C1

Aan het einde van de eerste race van het Gers-weekend won Team Lamera, kampioenschapsleider, in Nogaro.

gepubliceerde 04/06/2022 à 19:08

Jean-Philippe Laurent

Aan het einde van race 1 van het weekend in Nogaro, die 3 uur duurde, won Team Lamera.

Vanaf pole position startte Team Lamera (P.Couasnon, Wilfried, Thomas en Matteo Merafina) had een intelligent ras. Hierdoor kon hij de minste tijd in de pits doorbrengen dan zijn concurrenten. Het resultaat was dat de crew van Lamera #62 deze eerste race van het weekend won. Leider van het kampioenschap, het ligt voor op zijn twee directe achtervolgers in het kampioenschap in Gers: Continental Racing (Fargier, Maire, Coue) en ETC Racing-1 (Dufour, Parsa, Ayari), met wie hij vanaf de eerste bocht tot aan het schaakbord streed.

Een voortdurend gevecht

Door de voorsprong in de race uit te wisselen door middel van inhalen, tanken en wisselen van rijders, demonstreerden de drie teams de concurrentiekracht van de serie, die haar tiende verjaardag viert. Nog steeds in de Elite zullen we ons de comeback van Team TTM 75 (Di Duca, Dorchy, Soave) herinneren, die als 26e en voorlaatste startte en als 5e over de finish kwam.

Achter, het team CTF Corpoboost (Hausberger, Depp, Provost, Piette), 6e na de start als 14e, pakt de overwinning in de Pro-Am. In de categorie Gentleman: overwinning voor het team PRT van Asfalte (Letondeur, Koubbi, Valensi) en de tweede plaats op het Lamera Race Track 49. Onder de coureurs die deze auto nemen, merken we de aanwezigheid op van motorrijder Louis Roden die ter gelegenheid van deze bijeenkomst begint met de ombouw naar een auto.