GTWCE – Weerts-Vanthoor aan de finish, Marciello overall kampioen!

Als auteur van een riskante bandenweddenschap won de nr. 32 crew van het WRT-team de laatste sprintrace van het seizoen in de laatste ronde, terwijl Raffaele Marciello wordt gekroond tot koning van de GT World Challenge Europe 2022.

gepubliceerde 18/09/2022 à 15:17

Alexandre HERBIN

Sprintkampioenen Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben hun status overgenomen. © Kevin Pecks.

Wat een afwerking! Auto nr. 32 van het WRT-team won na een waanzinnige laatste ronde. Vanaf de eerste rij konden Charles Weerts en Dries Vanthoor in de eerste stint niets uitrichten tegen de Mercedes Nr. 89 van het AKKODIS ASP-team. Met Raffaele Marciello aan het stuur vloog de nr. 89 over het natte circuit van Valencia.

Na twee trainingsrondes om de banden op te warmen, zette de Zwitser een waanzinnig tempo neer, waardoor hij afstand kon nemen van al zijn tegenstanders. Tijdens de pitstop nam zijn teamgenoot Timur Bogulavskiy het stuur over met natte banden. Daarachter besloot WRT om slicks op de nr. 32 te plaatsen.

Een erg riskante gok aangezien de baan nog steeds erg nat was. “ Het was niet mijn idee, het was mijn ingenieur, gaf Charles Weerts aan het einde van de race toe. In het begin was het moeilijk, maar ik vertrouwde het team en we eindigden met een prachtige overwinning. »

De ploeg uit Saintéloc, die met Patric Niederhauser op de 2e plaats stond, besloot op safe te spelen door verder te gaan op regenbanden. Aurélien Panis volgt Niederhauser op aan het stuur van Audi nr. 25.

Ondanks een langdurige stop kwam de Fransman als een kanonskogel terug op leider Timur Bogulavskiy, maar kwam in de laatste ronden de Mercedes tegen omdat de banden na zijn comeback tot aan het touw waren versleten.

De twee leidende coureurs zagen de WRT nr. 32 terugkomen en in de laatste ronde aanvallen. Charles Weerts haalt beide auto's snel achter elkaar in en pakt de geblokte vlag als grote winnaar. Aurélien Panis en Patric Niederhauser waren tevreden met de tweede plaats.

De derde plaats voor het nr. 89 AKKODIS ASP-team zorgde ervoor dat Raffaele Marciello algemeen kampioen van het seizoen werd. “ We zullen het vieren na Barcelona, ​​maar nu ben ik verdrietig over deze race”, zei hij aan de voet van het podium.

Na slechts tien minuten estafette, Valentino Rossi moest met pensioen gaan aan het stuur van de nummer 46 van het WRT-team. Niet ver van de top-10 na de stint van Frédéric Vervisch kreeg de Italiaan last van een batterijprobleem, waardoor hij gedwongen werd terug te keren naar de pits.

In zilver, de nr. 90 Madpanda Motorsport Mercedes van Ezequiel Perez Companc en Fabian Schiller wonnen de categorie. Manuel Maldonado en Nicolai Kjaergaard bezorgen Garage 59 de tweede plaats. De nummer 87 van het AKKODIS ASP Team, bestuurd door Casper Stevenson en Thomas Drouet, completeert het podium. Overwinning voor JP Motorsport in Pro-Am, met het succes van de nr. 111 van Patryk Krupinski en Christian Klien.