Vandoorne als baas, NAVO beroofd van podium

De Belg redt zijn Romeinse weekend op de mooiste manier. Tegelijkertijd werd de Fransman na de finish gedegradeerd door de wedstrijdleiding.

gepubliceerde 11/04/2021 à 14:14

Gonzalo Forbes

Vierde op de startgrid, Stoffel Vandoorne (Mercedes) had na zijn pensionering de dag ervoor maar één doel voor ogen: winnen. Om dit te bereiken moest de Belg zich ontdoen van polesitter Nick Cassidy (Virgin), Norman Nato (Venturi) en Pascal Wehrlein (Porsche).

Een missie die hem slechts een kwartier kostte. Stoffel Vandoorne was snel verlost van Nick Cassidy, die een fout maakte en terugviel in het klassement, waarna hij de overhand kreeg op de Fransman Norman Nato voordat hij leider Pascal Wehrlein verraste aan het begin van de 8e lus.

De Kortrijker zorgde vervolgens voor een mooie marge met zijn runner-up Alex Sims (Mahindra) en hoefde slechts tot het schaakbord te komen. De intrede van de safety car na het ongeval van René Rast (Audi) had het einde van de race kunnen verstoren, maar de Belg hield stand en pakte zijn eerste overwinning van het seizoen, de tweede van zijn carrière.

Alex Sims, die zich als 6e had gekwalificeerd, behaalde een mooie tweede plaats bij de finish, net voor de Fransman Norman Nato die voor de eerste keer het podium bereikte. De Cannais-renner werd echter gedegradeerd vanwege overmatig energieverbruik en moest daarom zijn plaats afstaan ​​aan Pascal Wehrlein, aanvankelijk vierde.

Jean-Éric Vergne (DS Techeetah), winnaar van de eerste race in Rome afgelopen zaterdag, eindigde als 11e. Zijn teamgenoot António Félix Da Costa eindigde als 7e nadat hij vanaf de 15e positie op de grid was gestart.

Race om te vergeten bij Audi. Net als Mercedes de dag ervoor zag het Duitse team geen van zijn twee coureurs (Luca di Grassi en René Rast) de finish bereiken.

In het rijdersklassement blijft Sam Bird aan de leiding met 43 punten. Mitch Evans en Robin Frijns volgen met respectievelijk 39 en 34 eenheden. De winnaar van de dag Stoffel Vandoorne staat 4e, 1 lengte achter de leider. Nyck de Vries en Pascal Wehrlein hebben allebei 32 punten.

Vind de analyse van de Rome e-Prix door onze experts in AUTOhebdo N°2307, beschikbaar vanaf maandagavond in digitale versie en woensdag in de kiosken.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.