Nyck De Vries frustreert Edoardo Mortara in Berlijn

Regerend wereldkampioen Nyck De Vries (Mercedes) boekt zijn tweede overwinning van het seizoen in race 2 van de Berlijnse ePrix. Hij startte op de derde plaats en nam in de eerste ronde de leiding en liet deze nooit meer los. Hij eindigde voor Edoardo Mortara (Venturi) en Stoffel Vandoorne (Mercedes).

gepubliceerde 15/05/2022 à 16:36

Tom Trichereau

Nyck de Vries wint race 2 van de Berlijnse ePrix, voor Edoardo Mortara en Stoffel Vandoorne. © Foto Xavi Bonilla / DPPI

Nadat hij zijn eerste racedag in Berlijn, Nyck, had gemist De Vries (Mercedes) nam zijn status van regerend wereldkampioen over. Voor de tweede ronde van de Formule E van het weekend in de Duitse hoofdstad koos de Nederlandse coureur de juiste strategie en won logischerwijs voor poleman Edoardo Mortara (Venturi) op ​​2″454 en Stoffel Vandoorne (Mercedes) op 6″936. Met dit resultaat keert Nyck De Vries voor het eerst sinds zijn overwinning tijdens de openingsronde in Diriyah (Saoedi-Arabië) terug naar de bovenste trede van het podium.

De Mercedes-coureur, die op de derde plaats op de grid stond achter Robin Frijns (Envision) en Edoardo Mortara, kreeg de beste start van de drie coureurs en stond vanaf de eerste bocht aan de leiding. Nadat de Zwitser en de Nederlander waren ingehaald, opende Nyck De Vries snel een gat met behulp van de unieke aanvalsmodus van 3 minuten. Daarachter koos Edoardo Mortara voor een andere strategie door zijn powerboost uit te stellen ten opzichte van zijn concurrenten. Maar de voorsprong was te groot en de Zwitser, die twee poleposities en de overwinning in race 1 pakte, was tevreden met de tweede plaats en de beste ronde in 8'1"1. Stoffel Vandoorne schoof, net als zijn race van de dag ervoor, opnieuw op in het peloton om zijn tweede podium van het weekend veilig te stellen. Door zijn twee coureurs in Berlijn aan de leiding te zetten, vergroot Mercedes de voorsprong op DS Techeetah in het constructeursklassement.

Het Franse team kwam gefrustreerd uit deze tweede race tevoorschijn, net als coureur Jean-Éric Vergne die slechts op de 9e plaats eindigde. Gekwalificeerd op de 8e plaats, werd de inwoner van Pontoise snel losgemaakt en had hij niet het tempo om hoger te mikken, hij eindigde 18 seconden achter Nyck de Vries! Met slechts twee punten in race 2 in Berlijn verloor hij een plaats in het algemeen klassement ten koste van Edoardo Mortara en liet Stoffel Vandoorne op voorsprong komen met nu een voorsprong van 16 punten tussen de twee mannen.

Drie minuten voor het einde van de race dacht Lucas Di Grassi (Venturi) dat hij eindelijk zijn tweede podium van het seizoen veilig kon stellen. Dit was zonder te rekenen op de aanval van Stoffel Vandoorne die de binnenkant van de eerste bocht koos om zijn 3e podium van het seizoen in 1 ronden te behalen. Let ook op het uitvallen van Robin Frijns (Envision) wat kostbaar was aan de finish. De Nederlander die als 5e startte had er na 8 minuten racen voor gekozen om voor de aanvalsmodus te gaan. Het probleem is dat hij de verplichte route niet tot het einde volgde en dat hij voor de tweede keer tijd moest verliezen om zijn powerboost te krijgen. Na een botsing in de laatste ronde met Antonio Felix Da Costa (DS Techeetah) kwam hij als 2e over de streep en liet Envision de eerste en enige punten van het weekend scoren.