Günther winnaar als opportunist in race 1 in New York

De BMW-coureur won dankzij een opportunistische manoeuvre de eerste race van het weekend in New York. Jean-Eric Vergne eindigde als tweede.

gepubliceerde 11/07/2021 à 09:04

Quentin DUBOIS

Nick Cassidy, de eerste polesitter in New York, was goed op weg om Race 1 te winnen. De coureur van Virgin Racing, die van start tot finish aan de leiding stond, kreeg aan het einde van de race te maken met een agressieve aanval van Jean-Eric Vergne. De Fransman wist Nick Cassidy te passeren, maar het was een andere coureur, Maximilian Günther, die de leiding van de race overnam, dankzij een voorzet op de twee coureurs die in bocht 10 met elkaar in gevecht waren.

Een manoeuvre waarmee hij zijn eerste E-Prix van het seizoen kan winnen. De Duitse coureur is ook de negende verschillende winnaar in tien races, een ongelooflijke statistiek die duidelijk de onvoorspelbare kant van deze discipline laat zien.

In het rijderskampioenschap staan ​​Edoardo Mortara en Robin Frijns gedeeld op de eerste plaats. De oorzaak van nul punten voor de Venturi-coureur toen zijn rivaal 10 punten scoorde. De goede werking van de dag is vastgelegd door Jean-Eric Vergne, aangezien hij met zijn tweede plaats naar de 3e plaats op de ranglijst stijgt. De kampioen in de dubbele categorie heeft 68 punten, 4 minder dan de twee leiders.

Vanavond vanaf 19 uur staat de tweede race van het weekend op het programma.