Alexander Sims op pole in Dariya

Alexander Sims pakte de eerste pole van het zesde Formule E-seizoen in Dariya en versloeg de Mercedessen van Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries.

gepubliceerde 22/11/2019 à 10:22

Alexander Sims (BMW) is de eerste polesitter van het 6e seizoen van Formule E. De Brit, die zijn tweede pole in de Formule E pakte, won de Super Pole van Race 2 in Saoedi-Arabië en versloeg Stoffel Vandoorne met ruim twee tienden.

de Mercedes maakte sindsdien een sensationeel debuut Nyck de Vries plaatst de tweede Silver Arrow op de 3e plaats, voor Edoardo Mortara (Venturi) en Sam Bird (Virgin Racing). Jérôme d’Ambrosio (Mahindra) completeerde het Super Pole-klassement.

Porsche ervoer verschillende resultaten voor zijn twee coureurs. André Lotterer eindigde onderaan de tweede kwalificatiesessie door als 7e te eindigen, maar Neel Jani behaalde slechts de 20e plaats.

Regerend kampioen Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) staat verder achter en bezet de 11e plaats op de grid, terwijl zijn teamgenoot Antonio Félix da Costa pas als 21e zal starten na een fout.

Nico Müller (Penske) en James Calado (Jaguar) kenden een lastige sessie nadat ze in de muur belandden. De Zwitsers en de Britten staan ​​op de laatste plaats.

De eerste race van de Dariya ePrix is ​​vanaf 12 uur live te volgen op Canal+ Sport.