WTCC – Lopez en Monteiro winnen in Motegi

José-Maria Lopez en Tiago Monteiro wonnen beide WTCC-races in Motegi. Maar de Argentijn moest in Race 2 de handdoek in de ring gooien.

gepubliceerde 13/09/2015 à 09:49

José-Maria Lopez (Citroën) won Race 1 van het WTCC in Motegi (Japan), waar de discipline voor het eerst naartoe reisde, door vanuit de eerste bocht de leiding te nemen ten koste van Tiago Monteiro (Honda). Het podium werd gecompleteerd door Gabriele Tarquini (Honda) die een goede start maakte vanaf de 6e positie op de grid.

Ma Qing Hua leidde het C-Elysée-peloton na de officiële Civic WTCC, na inhalen Sebastien Loeb en weerstond aanvallen vanYvan Müller uiteindelijk 5e voor de negenvoudig wereldkampioen WRC. Hugo Valentijn (Chevrolet) completeerde de top tien met een achterstand Mehdi Bennani (Citroën), Rob Huff (Lada) en Tiago Monteiro (Honda) die na een motorwissel achteraan op de grid moest starten. Nicholas Lapierre (Lada) eindigde net buiten de punten voor zijn eerste WTCC-race, voor zijn landgenoten Gregoire Demoustier (Chevrolet) en Johannes Filippi (Chevrolet).

In race 2, Tiago Monteiro bood zijn team een ​​thuisoverwinning aan, waarbij hij profiteerde van de slechte start van de poleman Hugo Valentijn die genoegen moet nemen met de 2e plaats. Het vertrek verliep sindsdien levendig José-Maria Lopez moest het volgende contact staken.

Rob Huff (Lada) klom naar de laatste trede van het podium nadat hij lange tijd druk op de Franse coureur had uitgeoefend. De Brit veroverde verschillende posities door te profiteren van het onderlinge contact Ma Qing Hua en Gabriele Tarquini waardoor de Chinezen zich afsplitsten. Ook de bestuurder van de Russische fabrikant profiteerde van het stopzetten vanYvan Müller die zijn kap kwijt was. Sébastien Loeb eindigde op de 4e plaats voor het Italiaanse Honda en het Chinese Citroën.

Nicholas Lapierre behaalde de 9e plaats achter de Roal Motorsport Chevrolets Tom Chilton en Tom Coronel. Johannes Filippi staat op de 12e plaats Gregoire Demoustier.

Ontdek het rapport van het WTCC bij Motegi in nummer 2029 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.