Whelen – Hezemans en Ercoli eerste winnaars in Vallelunga

Loris Hezemans en Gianmarco Ercoli zijn de eerste twee winnaars van de Nascar Whelen Euro Series 2020 na de opening van het kampioenschap in Vallelunga. Jacques Villeneuve won bijna in race 1 voordat hij als tweede eindigde in race 2.

gepubliceerde 14/09/2020 à 07:45

Pierre Tassel

Hij miste slechts twee rondes Jacques Villeneuve (Feed Vict Racing) om een ​​perfecte start van het kampioenschap te tekenen op het autodrome van Vallelunga in Italië. De wereldkampioen F1 1997 had zijn tijd afgewacht in de eerste ronden van de eerste race van het weekend in EuroNascar Pro, en een poging van Alon Day om polesitter en leider Loris Hezemans in te halen om de controle over het evenement over te nemen.

Zonder te beven leidt de Canadees snel de leiding, maar moet uiteindelijk twee ronden van het doel opgeven, na mechanische problemen met zijn nr. 5 Chevrolet Camaro. Een teleurstelling werd de volgende dag enigszins weggevaagd door Villeneuve, tweede in de tweede confrontatie nadat hij in de laatste ronde van de race de voorsprong had genomen op Lucas Lasserre. Een vierde podium binnen Nascar Whelen verdiende het, maar duidelijk de ex-piloot Williams verdiende beter op deze Italiaanse start die toegewijd was Loris Hezemans en Gianmarco Ercoli.

De eerste stad, regerend kampioen van de discipline, profiteerde van de tegenslagen van Villeneuve en pakte de overwinning in race 1, waarbij hij Alon Day en Gianmarco Ercoli domineerde, ondanks een auto die hij niet naar zijn zin had.

“We hadden wat problemen met de instellingen, maar misschien ligt dat aan mij. gaf de Nederlander van Hendriks Motorsport toe. De auto overstuurde veel en ik denk dat we daar een beetje aan gaan werken. Ik ben heel blij, maar ik moet zien wat er met Jacques is gebeurd, want deze race was voor hem. Ik denk niet dat ik de snelheid had om hem in te halen. »

Een paar uur later kon de Bataafse coureur niets doen om te voorkomen dat Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) zou winnen, vóór Villeneuve en Lasserre, maar hij laat Vallelunga aan de top van het kampioenschap achter, nadat Ercoli werd bestraft met 10 kampioenschapspunten voor een onjuist vertrek.