C2: Aurélien Comte deblokkeert de teller voor Peugeot op Zandvoort

Aurélien Comte en Yann Ehrlacher tekenen een nieuwe dubbel in Nederland; De neef van Yvan Muller komt in het algemeen op een klein punt overeen met zijn oom.

gepubliceerde 21/05/2018 à 13:03

Bernard

Na een moeizame start van het seizoen behaalde DG Sport Compétition maandagmiddag in Zandvoort (Nederland) zijn eerste overwinning in de World Touring Car Cup (WTCR). Het Belgische team, het enige team dat zich hiermee heeft uitgerust Peugeot 308 TCR, won de lauweren dankzij de drijvende kracht van de Bordelais Aurélien Comte.

De TCR Europe-winnaar van 2017 nam de leiding zodra de lichten boven de Brit uitgingen James Thompson (Honda). Laatstgenoemde probeerde de Fransman opnieuw te passeren, zonder succes.

De Münnich Motorsport-coureur gaf daarop zijn plaats op naar de winnaar van Race 1 Yann Ehrlacher (Honda) voor het algemeen klassement. Een mooie operatie want de neef van Yvan Muller (Hyundai) staat slechts één punt achter op de leider in het kampioenschap, na nog een verlating.

De andere Franse inzendingen eindigden ver weg. John Filippi (Cupra) scoorde het punt voor de 10e plaats, terwijl Nathanaël Berthon (Audi) als 15e eindigde. Auteur van pole voor Race 3, Jean-Karl Vernay (Audi) maakte het evenement niet af om zijn auto te sparen ; de TCR International Series-kampioen van 2017 verliet de pits vanwege een motorwissel. De Safety Car kwam tussenbeide na een botsing tussen Fabrizio Giovanardi (Alfa Romeo) en Aurélien Panis (Audi).

Race 3 wordt maandag om 16 uur verreden.