C1 – Winnaar van Vernay terwijl hij de controle had in Wuhan

De Fransman is terug in de titelrace terwijl de vier Hyundai's geen enkel punt verzamelden.

gepubliceerde 06/10/2018 à 10:52

Bernard

En drie! Na Marokko en Nederland in het voorjaar Jean-Karl Vernay (Audi) boekte zondag in Wuhan (China) het derde succes van het seizoen 2018 in de World Touring Car Cup (WTCR).

De Fransman leidde de volledige twintig ronden van de eerste race van het weekend op het stratencircuit en ligt zowel Pepe Oriola (Cupra) als zijn Team WRT-partner Gordon Shedden voor. De Engelse BTCC-kampioen scoorde ook zijn eerste podiumplaats in het kampioenschap.

“Ik wist de leiding bij de start vast te houden, daarna vermeed ik het kijken in de spiegels en concentreerde ik me in plaats daarvan op mijn tempo in de race. Zondag ga ik proberen mijn optreden te herhalen”, aldus de 30-jarige piloot.

Jean-Karl Vernay schuift plotseling op naar de vijfde plaats in het algemeen klassement, à seulement deux points de Norbert Michelisz (Hyundai, dernier). Le vainqueur sortant du TCR International Series ne pointe plus qu’à 48 punten van leider Gabriele Tarquini (Hyundai).

Deze race is ook een uitstekende operatie voor Yan Ehrlacher (Honda). De Münnich Motorsport-coureur sluit dankzij een vierde plaats op 49 punten van Gabriele Tarquini. De Fransman schrapte in amper één ronde vier plaatsen!

Ook de Hyundai's noteerden een collectieve nul. Thed Björk is 13, Yvan Müller eindigde als 16e na een slechte kwalificatie, terwijl Gabriele Tarquini slechts 18e werd.

Laten we ook de zesde plaats noterenAurélien Comte (Peugeot), terwijl Nathanaël Berthon (Audi, 9e) verloor een podium dat naar hem toe reikte na contact met zijn teamgenoot Denis Dupont (11e).