Eerste van het seizoen voor Edwards

Carl Edwards (Roush Fenway Racing) behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen in Phoenix. De Ford-coureur nam de eerste plaats over van Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing), die in de laatste ronden moest stoppen om snel te tanken.

gepubliceerde 15/11/2010 à 12:34

De coureur van Ford met nummer 99 behaalde dit weekend een dubbele overwinning en won zowel de Nationwide als de Sprint Cup. Carl Edwards, auteur van een solide race, pakte de overwinning in de laatste ronden van de race, nadat leider Denny Hamlin slechts een paar ronden voor de finish terugkeerde naar de pits.

« Ik had het gevoel dat ik iets sneller was dan Danny, en toen dacht ik dat hij misschien probeerde brandstof te besparen. “, uitgeroepen tot winnaar van de race. “ Daarom probeerde ik meer te sparen. Dan Kyle (Busch) kwam achter mij terug en ik dacht dat de andere chauffeurs brandstof aan het besparen waren. »

Hamlin keerde terug naar de pits, Carl Edwards won voor Ryan Newman (Stewart-Haas Racing), Joey Logano (Joe Gibbs Racing), Greg Biffle (Roush Fenway Racing), Jimmie Johnson (Hendrick Motorsports) en Kevin Harvick (Richard Childress Racing).

Denny Hamlin, die 190 ronden leidde, eindigde slechts op de 12e plaats. Hij behoudt de leiding in de Chase, maar heeft slechts 15 punten voorsprong op Jimmie Johnson en 48 punten op Kevin Harvick. “ Ik dacht er alleen aan om brandstof te besparen tijdens mijn laatste ronden van de race. Ik ben best tevreden dat ik voor nummer 11 finish (Denny Hamlin)”, aldus de viervoudig Sprint Cup-kampioen.

De gaten zijn verder kleiner geworden voor de laatste race die volgende week in Miami zal plaatsvinden. Desalniettemin geven de statistieken Denny Hamlin de favoriet voor de titel, aangezien de leider van de laatste twee races altijd de titel heeft behaald. Maar zou het lot, met zulke beperkte marges, een andere weg kunnen inslaan?