Nascar – Jimmie Johnson blijft de meester van Charlotte

De zesvoudig kampioen van de Sprint Cup Series won het eerste evenement van de tweede ronde van de Chase 2016 en stelt zijn plek voor de achtste ronde veilig.

gepubliceerde 09/10/2016 à 22:45

78e overwinning in de Sprint Cup, 8e overwinning in Charlotte (North Carolina), 155 ronden voorsprong… Jimmie Johnson (Hendrick Motorsports – Chevrolet) zondagavond was er opnieuw paniek op de loketten, maar de terugkeer naar Victory Lane van de zesvoudig kampioen van de Sprint Cup Series betekent vooral een kwalificatie voor de volgende ronde van de Chase 2016.

C’est en prenant le meilleur sur Matt Kenseth (Joe Gibbs Racing – Toyota) au restart du 317e tour que Johnson a définitivement pris les commandes de la course avant de franchir la ligne d’arrivée avec 1″474 d’avance sur le champion 2003.

De twee coureurs blijven de enige Chasers in de laatste top 5 van het evenement, terwijl Kasey Kahne (Hendrick Motorsports), Ryan Newman (Richard Childress Racing – Chevrolet) en Kyle Larson (Chip Ganassi Racing – Chevrolet) de top 5 vervolledigen. Kyle Busch ( Joe Gibbs Racing) eindigde als 6e, voor Brad Keselowski (Team Penske – Ford) en Kurt Busch (Stewart-Haas Racen – Chevrolet).

Verschillende coureurs die nog aan deze play-offs deelnamen, hadden geen succes in Charlotte. Joey Logano (Team Penske) crashte twee keer tegen de muur voordat hij terugkeerde naar de garages om te repareren en uiteindelijk op de 36e plaats eindigde.

Kevin Harvick (Stewart-Haas Racing), die vanaf pole startte, kreeg halverwege de race elektrische problemen en eindigde op de 38e plaats. De monteurs speelden ook trucjes met Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing), een ontplofte motor waardoor de race van de coureur van Toyota Camry nr. 11 voortijdig werd beëindigd en vervolgens op de tweede plaats eindigde.

Nog indrukwekkender is het collectieve incident dat werd geïnitieerd door een aanraking van Martin Truex Jr (Furniture Row Racing – Toyota) op Austin Dillon (Richard Childress Racing) en waarbij ook Chase Elliott (Hendrick Motorsports) betrokken was bij de herstart van de 258e ronde. Ambtenaren werden gedwongen de rode vlag te tonen om de Chevrolet van Dillon te evacueren, die de beschermingen in het ovaal raakte.

Resultaten Charlotte

Zoek het verslag van Charlotte's ronde op Nascar Sprint Cup-serie, in AUTO-uitgave 2084wekelijks, morgenavond verkrijgbaar in digitale versie, en vanaf a.s. woensdag in de kiosken.