Kyle Busch, grote winnaar in Dover

De strijd om de overwinning was zwaar tussen Kyle Busch en Jimmie Johnson. De nr. 48 Chevrolet Impala leek eigenlijk sneller dan de nr. 18 Toyota Camry. Maar de haast van de kampioen zorgde ervoor dat hij aan het einde van de race een onherstelbare fout maakte.

gepubliceerde 17/05/2010 à 15:01

De Autism Speaks 400 werd dit weekend gewonnen door Gibbs Racing-coureur Kyle Busch op een ovaal waarvan het bijzondere is dat het volledig van beton is gemaakt. Het duel vocht met Jimmie Johnson gedurende de hele race om de overwinning en eindigde toen de regerend wereldkampioen een straf kreeg wegens te hoge snelheid in de pits.

Terwijl het duel tussen deze twee coureurs om de overwinning tot stand kwam, konden Jeff Burton (Richard Childress Racing) en Matt Kenseth (Roush Fenway Racing) het vastgestelde tempo niet bijhouden, maar Jimmie Johnson vernietigde zijn inspanningen door tijdens de race te snel uit de pits te komen. de laatste halte. Kyle Busch moest gewoon zijn voorsprong behouden om zijn positie te beschermen en te hopen dat geen gele vlag zijn race zou verstoren. Hij won dus op het circuit van Dover nadat hij 131 van de 400 afgelegde ronden aan de leiding had, enkele seconden na elkaar gevolgd door Jeff Burton, Matt Kenseth en Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing) die na zijn overwinning opnieuw een goed resultaat behaalden. in de race. Kevin Harvick (Richard Childress Racing), leider van het klassement, komt als 7e over de streep.

Deze vlotte race, met slechts vijf gele vlaggen, was ook lastig voor Tony Stewart (Stewart-Haas Racen). Na een moeilijke week waarin zijn hoofdsponsor officieel aankondigde zich terug te trekken na hem zo'n tien jaar te hebben gevolgd, wilde de coureur in Dover graag een goed resultaat behalen. Maar een probleem met zijn versnellingspook zorgde ervoor dat hij veel tijd verloor in de pits, waardoor zijn race verpestte. Hij had echter een auto die hem een ​​Top 5 kon opleveren, gezien het gemak waarmee hij zijn concurrenten inhaalde, en zelfs de luxe had om Johnson in de race in te halen terwijl hij nog twee ronden achter de leider stond.

Aan het einde van deze race blijft Kevin Harvick aan de leiding voor de Chase, gevolgd door Kyle Busch die een plek in het proces bemachtigt. Matt Kenseth wint twee plaatsen terwijl Johnson er twee verliest. Martin Truex Junior sluit zich aan bij de Top 12, terwijl de ongelukkige Tony Stewart de Chase verlaat en op de 14e plaats in het klassement terechtkomt. Toch zal hij het goed kunnen maken tijdens de All-Star Race die volgende week plaatsvindt op het circuit van Charlotte in North Carolina.