Kyle Busch-kampioen bij Homestead-Miami

Kyle Busch won zijn tweede Nascar Cup Series-titel na het winnen van de finale in Homestead-Miami.

gepubliceerde 18/11/2019 à 00:37

Kyle Busch (Toyota) a été intraitable à la finale de la Nascar Cup Series en biedt zichzelf zijn tweede titel aan, waarmee hij de enige actieve coureur wordt met Jimmie Johnson (Chevrolet) met meer dan één kroning. De coureur van Toyota nr. 18 behaalde zijn vijfde overwinning van het seizoen en de 5e van zijn carrière.

De Joe Gibbs Racing-coureur die in 2015 zijn eerste titel won, won met ruim 4 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Martin Truex Jr. De kampioen van 2017 was bij de start van het evenement een probleem tegengekomen, waarbij zijn monteurs de slechte banden op zijn auto installeerden.

Kevin Harvick (Ford) stond iets verder achter maar pakte toch de 4e plaats achter Erik Jones die Toyota een hattrick bezorgde voor de finale.

Denny Hamlin (Toyota) leek het potentieel te hebben om mee te strijden voor de overwinning, maar een verkeerd geplaatst stukje tape op de grille van zijn Toyota Camry zorgde ervoor dat de motor oververhit raakte, waardoor de #11 gedwongen werd terug te keren naar de pits. Hij wist een 10e positie te redden.