Hamlin wint, Johnson wint

Denny Hamlin won de race in Martinsville, maar het was Jimmie Johnson die het juiste deed. Door als tweede te eindigen consolideert de leider zijn voorsprong.

gepubliceerde 26/10/2009 à 16:13

Verandering van omgeving voor de coureurs van de Sprint Cup Series, gewend aan ovalen, en die dit weekend een afspraak hadden met de smalle Martinsville-ovaal. In de vorm van een atletiekbaan biedt het circuit twee rechte lijnen en twee bochten die krapper zijn dan normaal. Ryan Newman, de polesitter, kende een goede start en leidde de eerste ronden van de race, terwijl vanaf de zevende ronde twee coureurs verrast uit de bocht kwamen. Matt Kenseth duwt Marcos Ambrose en de twee mannen gaan kruislings.

In de 22e ronde veranderde de race van leider. Jeff Gordon slaagt erin de overhand te krijgen op Ryan Newman door het touw te pakken. Martin Truex Jr en Mark Martin volgen, maar Jimmie Johnson is niet ver weg. In de 58e ronde kwam de leider van het algemeen klassement terug op Jeff Gordon en passeerde hem na een spannend duel tussen de twee teamgenoten. Jeff Gordon verloor regelmatig plaatsen en werd in de 75e ronde ingehaald, na contact met de Colombiaan.

Het duel tussen de twee mannen bleef vele ronden woeden, waarbij Montoya in de 102e ronde de leiding nam door Gordon binnen te gaan. Jimmie Johnson leidt nog steeds, maar moet de opkomst van de voormalige coureur onder ogen zien Formule 1, op de tweede plaats na een periode van neutralisatie. De Colombiaan nam zelfs de leiding in de race in de 141e ronde en versloeg de nummer 48 op dezelfde manier waarop hij Gordon overnam, vóór twee nieuwe gele vlag-periodes, die Jeff Burton naar de eerste plaats brachten. het bevoorradingsspel.

Maar de Chevrolet-coureur hield zijn voorsprong niet lang vast: Denny Hamlin nam de leiding in de 182e ronde. Sam Hornish Jr maakte vervolgens een fout, wat opnieuw een gele vlag veroorzaakte. Kyle Busch profiteerde van de herstart om zich vooraan te laten zien (202e ronde), maar dat duurde niet lang. Hamlin herwon zijn positie vier ronden later.

Halverwege de race (254e ronde) nam Greg Biffle de controle over, voordat Jimmie Johnson in de 260e ronde opnieuw de leiding nam. Kasey Kahne raakt een muur en dus na 300 ronden opnieuw een gele vlag. Iedereen keert terug naar de pits, behalve David Reutimann, die de leiding over de race overneemt. Maar Jimmie Johnson stopt daar niet en gaat voor de ?dubbele nul? in de 321e ronde om de leiding te herwinnen.

De drievoudig regerend kampioen zag daarna de terugkeer van Toyota door Denny Hamlin en moet vechten om voorop te blijven. Uiteindelijk moest Johnson in de 362e ronde toegeven aan de snelheid van zijn tegenstander. De twee mannen bleven de hele race nek aan nek. De herstart van de 487th is bijzonder close tussen de twee mannen, maar Hamlin behoudt de voorsprong met gezag, terwijl Scott Speed ​​zijwaarts gaat en zijn Toyota aan de muur vernietigt.

Na 501 ronden won Denny Hamlin de race in Martinsville, terwijl John Andretti de finish blokkeerde. Jimmie Johnson eindigde op de tweede plaats, voor Juan Pablo Montoya, Kyle Busch en Jeff Gordon. Qua kampioenschap deed de leider van het klassement het uitstekend, Mark Martin en Tony Stewart eindigden op de achtste en negende plaats. Als er nog niets beslist is, zullen we nu heel sterk moeten zijn om Jimmie Johnson terug te pakken.