Nascar – Dover: Harvick wint, Johnson uitgeschakeld

Kevin Harvick ging door naar de volgende ronde van de Chase door de AAA 400 te winnen op Dover International Speedway. Jimmie Johnson wordt echter uitgeschakeld in de titelrace.

gepubliceerde 05/10/2015 à 10:01

Kevin harvick (Stewart-Haas Racing) won de AAA 400 die zondag 4 oktober werd gehouden op de Dover International Speedway (Delaware) en kwalificeerde zich daarmee voor de volgende ronde van de Chase, "de Contender Round", ook al had hij de eerste races volledig gemist en was hij veroordeeld tot de overwinning om in de play-offs te blijven.

De regerend kampioen was vrijwel onaantastbaar op de “Monster Mile” en hield de leiding tijdens de ? van het evenement om zijn derde overwinning van het seizoen te behalen, de 31e van zijn carrière. De bestuurder van de nr. 4 sloot zich dus aan bij de coureurs Joe Gibbs, Denny Hamlin en Matt Kenseth, in de lijst met winnaars van de “Challenger Round”.

Als de eliminaties van Clint Bowyer (Michael Waltrip Racing), Paul Menard (Richard Childress Racing) en Jamie McMurray (Chip Ganassi Racing) werd verwacht, dat van Jimmie Johnson (Hendrick Motorsports) was onverwacht. De zesvoudig kampioen liep een kapotte afdichting in de versnellingsbak op, waardoor een olielek hem dwong te stoppen. De nr. 48 Chevrolet kon slechts de 41e plaats behalen.