Nürburgring – Race: overwinning voor de nr. 88 van Akkodis-ASP, die de leiding in het kampioenschap herwint

Aan het einde van de 3 uur racen op het circuit van de Nürburgring won de bemanning van de nr. 88 en bood de overwinning aan Akkodis-ASP aan.

gepubliceerde 30/07/2023 à 18:10

Luca Bartolomeo

Akkodis-ASP wint op de Nürburgring - ©GT World Challenge

• Het trio Raffaele Marciello, Timur Boguslavskiy en Jules Gounon startte vanaf pole position voor de race en bezorgde Akkodis-ASP de overwinning met de Mercedes-AMG GT3 EVO nr. 88. Door dit succes kunnen ze aan de zijlijn van het weekend in Barcelona de leiding in het kampioenschap herwinnen.
  • De #777 van Al Manar eindigde als tweede, voor de Audi R2 LMS GT8 van Tresor Orange 3 met de #1 die het podium completeerde.
  • In de Gold Cup, Miklas Bornn, David Schumacher en Marius Zug wonnen met de nr. 157, ze eindigden als 8e in het algemeen klassement. Terwijl de nr. 85, 17e in deze race, succes boekte in de Silver Cup.
  • De eerste auto in de Bronze-klasse staat op de 19e plaats. De nr. 91 bood zichzelf een klasseoverwinning aan voor de McLaren 720S GT3 nr. 93 van Sky Tempesta Racing, die op de laatste momenten van het evenement de overhand kreeg op de Mercedes nr. 79 van HRT.
  • In Pro-Am domineert Barwell Motorsport nog steeds met de nr. 78, Dennis Lind en Rob Collard zijn nu titelhouder in deze klasse.