Hockenheim – Race 2: Akkodis ASP gaat verder

Het duo, bestaande uit Timur Boguslavskiy en Raffaele Marciello, gedwongen met pensioen te gaan in Race 1, herstelde zich de volgende dag door de C2 te domineren aan het stuur van hun Mercedes-AMG nr. 88.

gepubliceerde 04/09/2023 à 09:15

Julien BILLIOTTE

Akkodis ASP gaat verder op Hockenheim - Foto: SRO

Akkodis ASP voegt een derde overwinning toe aan zijn jacht van 3 na successen op de 2023 km van Paul-Ricard begin juni en op de Nürburgring vorige maand. Terug in Duitsland voor de 1e ronde van de GT World Challenge Europe, wonnen Timur Boguslavskiy en Raffaele Marciello de 000e race van de bijeenkomst georganiseerd in Hockenheim. De Italiaan startte zondag vanaf de derde plaats op de grid en pakte meteen de tweede plaats ten koste van Patric Niederhauser (Audi Saintéloc Junior Team nr. 7).

Een botsing tussen meerdere auto's leidde in de eerste ronde tot tussenkomst van de Safety Car. Toen het proces werd hervat, bevond Marciello zich al snel achter Mattia Drudi, die de dag ervoor in de C1 had gewonnen met Ricardo Feller aan het stuur van de nr. 1 Audi Tresor Orange40. De piloot van de Mercedes Nr. 88 had echter het voordeel qua racetempo en nam snel de controle over de race op zondag over, ten koste van een geweldige manoeuvre in het stadion. De nieuwe leider maakte zich vervolgens de eerste racehelft geen zorgen. Zijn kansen op succes werden verder vergroot toen Audi met nummer 40 een tijdstraf van vijf seconden kreeg omdat hij te vroeg bij de start was.

Waarschuwing voor Boguslavskiy

Marciello was een van de laatsten die stopte tijdens de verplichte pitstop. Zijn teamgenoot Boguslavskiy keerde zo'n zeven seconden voorsprong op de concurrentie terug op de baan. De Rus kreeg een kwartier voor de geblokte vlag schrik toen hij merkte dat hij geen derde versnelling had op de versnellingsbak van zijn Mercedes. Na een volle seconde in één ronde te hebben verloren, wist Boguslavskiy de oplossing te vinden om zonder incidenten en als winnaar de finish te bereiken. Het C7-podium wordt gecompleteerd door Audi nr. 15 van het Comtoyou-team (Christopher Haas-Lucas Légeret) en de nr. 25 van het Saintéloc Junior Team Audi toevertrouwd aan Niederhauser en Erwan Bastard. Na hun tijdstraf beperkten Feller en Drudi de schade aan het kampioenschap door de 4e plaats te pakken.

AUTOhebdo adjunct-hoofdredacteur. De veer dook in de gal.