Brands Hatch – Race 2: Het Raffaele Marciello-festival

Raffaele Marciello sloeg een aanzienlijk gat bij de start van Race 2 op Brands Hatch en bezorgde het AKKODIS ASP Team de overwinning.

gepubliceerde 01/05/2022 à 18:43

Valentin GLO

Rafaelle Marciello en Timur Boguslavskiy wonnen Race 2 op Brands Hatch (Foto: SRO / Dirk Bogaerts Photography)

Het was op een nat verklaard circuit en na een extra formatieronde begon de tweede race op zondag op Brands Hatch met Raffaele Marciello (AKKODIS ASP Team) op pole position. De Zwitser realiseerde een perfecte start en pakte meteen een ruime marge op zijn achtervolgers, Patric Niederhauser (Sainteloc Junior Team) en Dries Vanthoor (Team WRT). Al voor de opening van de pitlane viel de leider duidelijk op, waardoor zijn voorsprong na iets meer dan twintig minuten racen uitgroeide tot ruim tien seconden! Niederhauser was de eerste coureur van het leidende trio die plaats maakte voor zijn teamgenoot Aurélien Panis. Een eindeloze stop die de Audi van het Franse team de tweede plaats kostte. WRT dekte deze strategie af met de stop van Dries Vanthoor, vervangen door Charles Weerts.

Marciello gaf uiteindelijk het stuur over met nog geen 28 minuten te gaan en gaf Timur Boguslavskiy de kans om deze tweede race op zondag te winnen met ongeveer tien seconden voorsprong op Charles Weerts en Jules Gounon (AKKODIS ASP Team). De Russische piloot met een neutrale licentie bracht de Mercedes-AMG GT3 nr. 89 kwam veilig aan en zorgde zo voor een grote overwinning. Het podium werd vervolledigd door Charles Weerts voor Team WRT en Jules Gounon met een tweede Mercedes-AMG GT3 van het AKKODIS ASP Team. Valentino Rossi eindigde op de achtste plaats met de nummer 46 van Team WRT die hij deelt met Frédéric Vervisch, synoniem voor eerste punten in zijn nieuwe discipline voor de Italiaan. Ulysse de Pauw en Pierre-Alexandre Jean, overall winnaars eerder op de dag, wonnen de categorie Zilver met de witte AF Corse nr. 53.