In Hockenheim zegeviert Saintéloc eindelijk in de Endurance Cup

Vijf jaar na de laatste overwinning in de Endurance Cup wist het team van Saintéloc de race op Hockenheim te winnen met de Audi nr. 25, bestuurd door Christopher Mies, Lucas Legeret en Patric Niederhauser.

gepubliceerde 04/09/2022 à 18:04

Dorian Grangier

De nr. 25 Audi van het Saintéloc Junior Team won op Hockenheim © GT World Challenge Europe

Vijf jaar wachten en eindelijk bevrijding. De laatste overwinning van Saintéloc dateert van 2017, in de 24 uur van Spa. Een lange periode van droogte die zondag op de Hockenheimring eindigde. Profiteren van de mechanische tegenslagen van de twee favoriete auto's – de #32 Audi van Team WRT en de Mercedes n°88 d’Akkodis ASP – l’Audi n°25 de l’équipe française a triomphé au terme des trois heures de course, à Hockenheim. Saintéloc a terminé devant une autre Audi, la n°66 d’Attempto Racing (+2″614) et la Porsche n°54 de l’équipe Dinamic Motorsport (+14″193).

Voor de eerste van het Duitse circuit in Uithoudingsvermogen Cup, voor de GT World Challenge Europe was de race nogal veelbewogen. Vanaf pole position kwam Audi met nummer 32, bestuurd door het trio Van der Linde – Weerts – Vanthoor, halverwege de race in aanraking met een probleem met het schakelen en werd gedwongen met pensioen te gaan, terwijl hij de race leidde.

Aan het einde van de race waren het de leiders van het Endurance Cup-kampioenschap die een mechanische storing kregen. De nr. 88 Mercedes van Akkodis ASP, destijds in handen van Jules Gounon, moest in het laatste uur van de race stoppen. Slechts één groot ongeluk om op te merken: dat tussen de twee Ferrari Iron Lynx na 30 minuten racen.

In de andere categorieën won de nr. 14 Emil Frey Racing Lamborghini in de categorie Zilver (7e algemeen, +24″221). De #3 Audi van Team WRT, bemand door Jean-Baptiste Simmenauer, Benjamin Goethe en Thomas Neubauer, werd derde en won de Silver Cup. Daar McLaren #7 van Inception Racing won de categorie Goud (15e algemeen, +43″788), terwijl de #52 AF Corse Ferrari (30e algemeen, +1 ronde) de Pro-Am won.