24 Hours of Daytona – Moge de Meyer winnen!

Simon Pagenaud voegde de dubbele klok van Florida toe aan zijn palmares voor zijn eerste race met Meyer Shank Racing, en in het gezelschap van XXL-teamgenoten: Helio Castroneves, Oliver Jarvis en Tom Blomqvist.

gepubliceerde 31/01/2022 à 12:29

Valentin GLO

Triomf voor Meyer Shank © IMSA

“Ik heb de Indianapolis 500, ik heb de 24 uur van Daytona, de volgende stap is Le Mans ! », was enthousiast Simon Pagenaud, grote glimlach toen hij van het podium naar beneden kwam, omringd door zijn Meyer Shank-teamgenoten. Als de Triple Crown van de autosport rekening houdt met de Grand Prix van Monaco van Formule 1 in plaats van de dubbele Florida-klokkentoren, degene die ook tot kampioen werd gekroond IndyCar in 2016 is nu op zoek naar zijn persoonlijke drievoudige kroon. Terwijl hij in 500 al de Indy 2019 won, is hij hier met de 24 uur van Daytona op zak bij zijn negende poging, hij die vorig jaar op de tweede plaats bleef met de Ally Racing Cadillac. De Fransman heeft sindsdien zijn rijstijl gewijzigd sinds hij terugkeerde naar de schoot van Honda als onderdeel van zijn aankomst bij Meyer Shank Racing voor het IndyCar-kampioenschap, met de mogelijkheid om te verkopen

Journalist. Endurance-reporter (WEC, IMSA, ELMS, ALMS) en soms F1 of IndyCar.