PCCF – Barcelona: Ghiretti begint het jaar met twee poles

De eerste kwalificatie van het seizoen ging in het voordeel van Alessandro Ghiretti. De Schumacher CLRT-coureur plaatste zijn 992 GT3 Cup dit weekend voor beide races op pole position.

gepubliceerde 13/04/2024 à 12:24

Alexandre HERBIN

Tijdens de kwalificatie was de Junior Porsche Motorsport 2024 de baas. © Alexis Goure.

• De campagne van 2024 kent een perfecte start voor Alessandro Ghiretti! De piloot Schumacher CLRT neemt de twee poleposities van de eerste bijeenkomst van de Porsche Carrera Cup Frankrijk op het circuit van Barcelona. In 1'43″461 verovert de Junior Porsche 2024 in beide races de hoogste plaats op de grid. Op grond van zijn eerste pole in het kampioenschap doet de voormalige inwoner van Martinet bij Alméras het een jaar later opnieuw.
  • Alessandro Ghiretti leidde het grootste deel van de sessie en liet Mathys Jaubert even de leiding over. De Martinet by Alméras-coureur kende een solide sessie en eindigde op de tweede plaats. De Junior PCCF van 2023 werd niettemin gedegradeerd naar meer dan twee tienden van de pole position. Zijn teamgenoot Louis Rousset (Martinet/Forestier Racing) behaalde een knappe derde plaats voor de C1.
  • Wat een primeur voor Victor Bernier! De rookie eindigde als vijfde overall en scoorde een dubbele pole in zijn categorie. Aan het stuur van de nr. 17 Martinet van Alméras, de wereldkampioen van karting 2018 wordt zelfs derde overall voor race 2. Iets verderop in het klassement eindigen Marcus Amand (Schumacher CLRT) en Paul Cauhaupé (CLRT Schumacher) respectievelijk zevende en achtste in de scratch.
  • De kwalificatie was voor sommige coureurs in de Pro-categorie lastiger. Alleen aanwezig in Barcelona, ​​​​Marvin Klein en zijn ABM eindigden op de zesde plaats. De eerste van Benjamin Paque met TFT Racing eindigde op een negende tijd. Marlon Hernandez (Martinet/Forestier Racing) was redelijk tevreden over zijn dag op vrijdag en kon niet alles corrigeren en eindigde als dertiende.
  • Marc Guillot had zijn spel verborgen in Pro-Am! De nieuwe ABM-coureur werd tijdens de vrije training achter Jérôme Boullery (Racing Technology) geplaatst en reed twee geweldige ronden om de pole in de categorie te pakken. Met twee plaatsen achterstand op de grid wil zijn tegenstander Racing Technology terugkeren uit de C1. Jérémie Lessoudier (TFT Racing) staat verder terug in het peloton.
  • Jean-Philippe Gambaro (Schumacher CLRT) en Cyril Caillo (Racing Technology) delen de poles in Am. De twee TFT Racing-teamgenoten, Jean-Philippe Lamic en Jordan Boisson, staan ​​beiden in de top-3 van één van de twee races.
  • Om 2024 uur wordt de eerste start van het seizoen 16 gegeven.