Ricardo van der Ende pakt de laatste van de TC France in Castellet

gepubliceerde 03/10/2021 à 17:06

Gonzalo Forbes

Omdat de titel van Frans FFSA-toerismekampioen gisteren al aan Steven Palette werd toegekend, was de overwinning de enige uitdaging tijdens deze zondagse race op Le Castellet.

Deze laatste race op het Circuit Paul Ricard zal de teleurstelling van de eerste ronde van gisteravond, in race 1, misschien niet goedmaken, maar toch biedt Ricardo van der Ende zichzelf een vijfde succes in 12 races aan.

De coureur van de #2 L'Espace Bienvenue BMW M16 CS Racing moest hard vechten tegen Florian Briché (JSB Compétition), die opnieuw gedwongen werd met pensioen te gaan. Na contact met van der Ende werd de Peugeot 308 RC de Briché raakte beschadigd en moest in de laatste 10 minuten van de race stoppen.

De strijd om de tweede plaats woedde en werd uiteindelijk gewonnen door Viny Beltramelli (Peugeot/Ropars Racing). Door gebruik te maken van de strijd tussen Steven Palette (VSF Sport) en Benjamin Lessennes (BMW/L’Espace Bienvenue) sloeg Beltramelli twee vliegen in één klap in de Beausset double-right. Palette vervolledigt het podium in het algemeen klassement.