Ferrari Challenge – Trofeo Pirelli: Adrian Sutil profiteert van een lekke band van Doriane Pin

Adrian Sutil won Race 1 van de Trofeo Pirelli op Paul-Ricard en profiteerde vijf minuten voor tijd van de lekke band van Doriane Pin.

gepubliceerde 14/05/2022 à 16:38

Valentin GLO

Onderdeel van pole position, Dorian Pin (Iron Dames) domineerde Race 1 van de Trofeo Pirelli in Ferrari Challenge, betwist op het Circuit Paul-Ricard. Helaas liep de jonge Française vijf minuten voor het einde een lekke band op terwijl ze een voorsprong van ongeveer tien seconden had op haar achtervolgers, waardoor haar inspanningen tot niets teniet gingen. Dit kwam ten goede aan Adrian Sutil (Gohm Motorsport). De voormalige piloot van Formule 1 tijdens de 128 Grands Prix legde hij zichzelf dus op door tot de laatste ronde de druk van de Belg John Wartique (FLM – D2P) te weerstaan. Luka Nurmi (Formula Racing) completeerde het podium. Doriane Pin eindigde uiteindelijk op de 14e plaats. De Tricolore krijgen deze zondag in Castellet een nieuwe kans om hun topsnelheid te demonstreren.