Vierde overwinning voor Robert Shwartzman

Vanaf pole position dankzij de omgekeerde grid scoorde Robert Shwartzman zijn vierde succes van het seizoen in Bahrein, door de sprintrace te winnen.

gepubliceerde 29/11/2020 à 12:02

Jeremy Satis

Hij is nu de winnende coureur van dit seizoen. Door het winnen van de sprintrace van de Grand Prix van Formule 2 uit Bahrein behaalde Robert Shwartzman zijn 4e overwinning van het seizoen. De Rus is de man die dit seizoen het meeste heeft gewonnen. hij won deze zondag vooraan Nikita Mazepin (Hitech) en Louis Delétraz (Charouz).

De race was bijzonder levendig, vooral voor de titelkandidaten. In de 8e ronde vecht Callum Ilott (UNI-Virtuosi) met Mick Schumacher (Prema) voor de 4e plaats, kwam met geweld Jehan Daruvala in de blinde krappe linkerkant van sector 2 speren. Resultaat: stopzetting voor de Indiër en een drive through penalty voor de Brit die daardoor veroordeeld was om niet in de punten te komen.

Bij dit alles ontsnapte de kampioenschapsleider aan de frontale botsing, maar zag dat zijn stuur licht beschadigd was. De Duitser, uiteindelijk 7e, pakte twee kleine puntjes af van Ilott en heeft nu 14 punten meer.

De race was ingewikkelder voor Yuki tsunoda (Mopshond). De Japanner maakte een geweldige start vanaf de derde plaats, maar een impact van Marcus Armstrong (ART Grand Prix) in de eerste bocht zorgde voor een lekke band in zijn rechterachterwiel. Nippon verloor daardoor de 3e plaats in het kampioenschap maar blijft wel in de Top 3 staan, waar het op in moet gaan F1

Franse kant Theo Pourchaire (HWA Racelab) moest in de zesde ronde stoppen, nadat zijn brandblusser afging in de auto. Giuliano Alesi (MP Motorsport) eindigde als 13e.