FRMEC – Koeweit: Barnard ontneemt Antonelli een derde overwinning

Aan het einde van een fantastische comeback won Taylor Barnard tijdens Race 3 in Koeweit, voor Rafael Camara en Lorenzo Fluxa. Na een straf van 5 seconden viel Andrea Kimi Antonelli naar de 4e plaats.

gepubliceerde 01/02/2023 à 12:22

Dorian Grangier

Taylor Barnard maakte een geweldige comeback en behaalde zijn tweede overwinning in FRMEC © PHM Racing

De verlossing van Taylor Barnard. De Brit, die dit seizoen vaak pech had, won tijdens Race 3 in Koeweit uiteindelijk zijn tweede overwinning van het seizoen. De PHM Racing-coureur, die als vierde op de grid startte, wist op te schuiven naar de eerste plaats en won zijn duel tegen Andrea Kimi Antonelli.

De Italiaan had vanaf de eerste ronde de controle over de race overgenomen en glipte halverwege ruim 10 seconden weg... maar de leider in het kampioenschap verloor snel zijn tempo in de laatste ronden. Gestraft met 5 seconden voor het off-road inhalen in de 2e bocht, de protégé uit Mercedes maakte eerst plaats op de baan voor Taylor Barnard en viel vervolgens naar de 4e plaats nadat zijn sanctie was toegepast. Hij eindigde uiteindelijk achter zijn Mumbai Falcons-teamgenoten, Rafael Camara en Lorenzo Fluxa.

Vanaf pole position verloor Sami Meguetounif in de eerste ronde verschillende posities en moest genoegen nemen met de 5e plaats.

In het kampioenschap heeft Andrea Kimi Antonelli nu 136 punten tegen 92 voor zijn nummer twee, Taylor Barnard, vóór de laatste twee bijeenkomsten van het FRMEC-kampioenschap. Volgende bijeenkomst in Dubai, op 11 en 12 februari.