Winton – Waters bevestigt, Van Gisbergen verzekert

Cameron Waters voelt zich op zijn gemak op de Winton-baan. Hij won daadwerkelijk één van de twee races van deze zondag en stond in de andere op het podium. Shane Van Gisbergen behaalde zijn 9e succes van het jaar en blijft dit seizoen rollen.

gepubliceerde 22/05/2022 à 10:49

Fabien Gerard

De casting voor de twee beste plaatsen van dit weekend op Winton Motor Raceway is identiek aan die van gisteren. Shane van Gisbergen (Triple Eight) en Cameron Waters (Tickford Racing) deelden de successen van deze 5e meeting van het seizoen. De winnaar van de dag ervoor moest Waters zijn vlag laten zakken naar de kampioenschapsleider die de 14e ronde van 2022 won. Opnieuw kende de coureur van de Ford Mustang de beste start en hield hij SvG tegen. Coureur Tickford behield de controle over de race tot aan de pitstops. Het was een indrukwekkende exitronde van de kampioen van 2021, waardoor hij zijn Holden Commodore kon opleggen ten koste van een spectaculaire inhaalactie. Deze ronde eindigt met Van Gisbergen voor Waters. Op het podium worden ze begeleid door David Reynolds aan het stuur van de Mustang Bosje Racing.

Waters liet dit weekend zijn tanden zien toen hij opnieuw de Triple Eight Engineering-coureur wist te domineren. Het podium voor deze laatste race wordt gecompleteerd door Andre Heimgartner. Twee overwinningen tegen één voor de Mustang van Waters, de Pickford-coureur klimt één plaats overall. Hij staat nu derde achter Anton de Pasquale en de flamboyante Shane Van Gisbergen.