VLN 5 – Black Falcon triomfeert op de Nordschleife

Het Duitse team domineerde het deelnemersveld en ligt voor op twee BMW M6's. De nieuwe Porsche 911 GT3 R uit 2019 finisht meerdere ronden in het veld.

gepubliceerde 19/08/2018 à 10:43

Bernard

Auteur van pole position op de Nordschleife op de Nürburgring (Duitsland) op zaterdag, het team Zwarte valk bevestigde zijn optimale vorm door de vijfde ronde van het VLN-kampioenschap te winnen.

Op hun Mercedes-AMGGT3, Hubert Haupt, Adam Christoulou, Manuel Metzger en Gabriele Piana eindigde de zes uur durende race met bijna twee minuten voorsprong op deDe winnaars van de 24 uur van Spa-Francorchamps (België), Philipp Eng en Tom Blomqvist (BMW M6 GT3 van Rowe Racing).

Het merk Propeller plaatst opnieuw een M6 op het podium, waarbij het duo bestaat uit Alexandre Imperatori en Step Dusseldorp (Falken Motorsports). De attractie van dit weekend, de eerste deelname van de Porsche 911 GT3 R versie 2019 in “L’Enfer Vert” van Manthey Racing, resulteerde in een 64e eindpositie.

Geleid door Frederic Makowiecki, Marco Seefried en Lars Kern, werd de Porsche-vintage 2019 door de VLN-organisatoren geclassificeerd als “SPX”-wedstrijd, gezien zijn karakter als een voertuig dat nog in ontwikkeling is. Technici die echter stints van acht ronden willen rijden (in plaats van zes in SPX), Er werden tijdstraffen toegepast om de auto te vertragen. Tijdens het evenement waren ook reparaties nodig.