Ultimate Cup Series Paul Ricard – Samenvatting van de dag van zondag

Laatste competitiedag in 2020 voor de Ultimate Cup Series. Het circuit van Castellet verwelkomde vandaag auto's in de categorieën GT Sprint en GT Endurance, evenals eenzitters

gepubliceerde 07/12/2020 à 17:40

Gonzalo Forbes

Ondanks de drie graden Celsius en het vroege ochtendschema zag het circuit van Paul Ricard de auto's in de GT Sprint-categorie vanaf 8 uur strijden voor race 30. Marc Waechter (G3 Racing AG) won voor de tweede keer van het weekend voorafgaand aan zijn teamgenoot Christian Machate (G2 Racing AG) en Philippe Colançon. De eenzitters volgen met race 2, opnieuw gewonnen door Simon Gachet (Formula Motorsport).

Verrassing aan de kant van kampioenschapsleider Konstantin Lachenauer (Graff), die pas als vierde eindigde in de race, zijn slechtste resultaat sinds de start van het kampioenschap van 2020. De Zwitserse coureur zal uiteindelijk als tweede eindigen in race 3, opnieuw gewonnen door Simon Gachet. die dit weekend een hattrick scoorde.

Deze ochtend was ook een gelegenheid om de 38 teams die aan de GT deelnamen te zien strijden Uithoudingsvermogen. Er waren deelnemers verspreid over verschillende categorieën: 308 Cup, UGT, UGTC, UGTC-MA, UGTFREE, UGTX en UTCR. De UGTC 3 uursrace wordt gewonnen door de Porsche nr. 911 bestuurd door de bemanning van Dussoliet/Poisson (ABM), terwijl de Ferrari nr. 1 bestuurd door de Pagny/Perrier/Bouvet-crew (Visiom – UGTFREE) pakte de overwinning, vóór de Mercedes nr. 61 (UGTFREE – Policand/Ricci – AKKA ASP Team) en Lamborghini nr. 666 (UGT – Louard/Escallier/Valkre – ABM).

De actie op het circuit eindigde met race 4 in GT Sprint, gekenmerkt door de overwinning voor Marc Waechter (G2 Racing AG), zijn derde succes dit weekend aan het stuur van de Renault #4. Het kampioenschap van 2021 wordt op 19 maart hervat op het Nogaro-circuit!

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.