C3 – Tarquini-kampioen ondanks de comeback van Muller, Guerrieri-winnaar

De Italiaanse veteraan behield de leiding en werd WTCR-kampioen van 2018, ondanks Mullers vierde plaats in Macau. YMR wint de Teams-titel.

gepubliceerde 18/11/2018 à 05:15

Bernard

Drie punten ! Dit is wat er zal ontbreken Yvan Müller (Hyundai) pour décrocher le titre en Coupe du monde des voitures de tourisme (WTCR) dimanche à Macao. Le Français a pourtant fait tout son possible pour venir chiper la couronne au leader Gabriele Tarquini (Hyundai), die op 56-jarige leeftijd het eerste WTCR-seizoen won.

De Elzasser, die zich als zesde kwalificeerde, had in Race 3 een derde plaats nodig om zijn achterstand van 18 punten aan het einde van de tweede race goed te kunnen maken. Opnieuw vijfde, daarna vierde na deHet ongeluk van Jean-Karl Vernay (Audi) en vervolgens derde in Lissabon, de viervoudig WTCC-kampioen faalde op een haar na.

Gabriele Tarquini had veel werk voor hem met een 14e plaats op de grid, het resultaat van een crash in de kwalificatie. De Italiaan kwam weer in de punten terecht voordat Thed Björk (Hyundai, coureur Yvan Muller Racing) de teamrace speelde door succesvol in te halen.

Gabriele Tarquini, de toenmalige auteur van een wijze race, bracht zijn i30 N naar de tiende plaats, genoeg om de titel te behalen. De race eindigde met het ongeval van Zsolt Szabo (Cupra).

Het duel om de overwinning was net zo opwindend. Op pole vertrok Rob Huff (Volkswagen) iets langzamer dan Esteban Guerrieri (Honda), die hem snel inhaalde. De Engelsman, auteur van al 9 overwinningen in het toerisme op het circuit van Guia, zette de Münnich Motorsport-coureur voortdurend onder druk, zonder succes.

In de Franse clan, Yan Ehrlacher (Honda) sluit het jaar goed af (6e). Nathanaël Berthon (Audi) eindigt opnieuw in de punten (9e). Aurélien Panis (Audi) en John Filippi (Cupra) zijn met pensioen.

In het algemeen teamklassement won Yvan Muller Racing de beloning voor een handvol eenheden tegen BRC Racing Team.

Ontdek de analyse van de WTCR-finale in Macau van onze speciale correspondent in nummer 2192 van AUTOhebdo, te koop maandagavond in digitale versie en woensdag in de kiosk.