TCR – Winnaars van Kajaia en Oriola in Rustavi

Davit Kajaia en Pepe Oriola zijn de eerste winnaars van het TCR International Series-seizoen 2017 in Rustavi.

gepubliceerde 03/04/2017 à 13:19

David Kajaia startte vanaf pole voor Race 1 (Alfa Romeo Giuletta) won het eerste evenement van het TCR International Series-seizoen 2017 in Rustavi (Georgië), gehouden op een natte baan.

De GE-Force-coureur domineerde het eerste deel van het evenement voordat hij werd bedreigd door Ferenc Ficza (Seat Leon), die er uiteindelijk niet in slaagde minder dan 4 tienden van de overwinning te behalen. Stefano Comini (Audi RS 3 LMS) completeerde het podium, voor de Honda Civics van Roberto Colciago en Attila Tassi.

“Het is geweldig om mijn eerste thuisoverwinning te behalen, zei David Kajaia. De race was erg moeilijk. Mijn start was goed en ik kon het gat vergroten, maar mijn voorbanden begonnen in de zesde ronde last te krijgen en ik moest vervolgens weerstand bieden aan Ficza. »

Jean-Karl Vernay (Volkswagen Golf) behaalde de 6e plaats terwijl Hugo Valente (Seat Leon) stopte.

Oriola wint in Race 2

Pepe Oriola (Seat), 7e in Race 1, respecteerde de traditie door een overwinning te behalen in de openingsronde van de TCR International Series. De inwoner van Craft-Bamboo Racing won aanvankelijk voor zijn teamgenoot Hugo Valente, maar de Fransman kreeg een straf van een halve minuut wegens inhalen onder een gele vlag, wat hem veroordeelde tot de 9e plaats. Roberto Colciago, die als 6e over de streep kwam, kreeg dezelfde sanctie en zakte naar de 12e plaats.

“Het lijkt alsof ik altijd sterk terugkom uit de winterstop, aldus Pepe Oriola. Deze overwinning komt op het juiste moment na zo'n moeilijk evenement voor ons, met een slechte kwalificatie en veel problemen. Mijn start was niet geweldig omdat mijn wielen slipten op een nog natte ondergrond, maar ik kon Hugo achter me houden. Het bleef ingewikkeld omdat we niet echt wisten of het regende of niet. »

Attila Tassi herstelde zich van de tweede plaats, voor Jean-Karl Vernay. Dusan Borkovic (Alfa Romeo) en James Nash (Seat) completeerden de top vijf. Stefano Comini keerde terug naar de pits om met pensioen te gaan.

David Kajaia verliet Rustavi aan de top van het kampioenschap met 6 punten voorsprong op Attila Tassi en 7 punten voorsprong op Pepe Oriola.