Porsche Sprint Challenge Frankrijk – Dijon: Een herhaling van de 24 uur van Le Mans

De Porsche Sprint Challenge France was afgelopen weekend in Dijon-Prenois voor de 2e ronde van het seizoen 2022.

gepubliceerde 23/05/2022 à 15:43

De Porsche Sprint Challenge Frankrijk vond plaats in Dijon-Prenois. ©Porsche Frankrijk

Le deuxième meeting de la saison 2022 du Porsche Sprint Challenge France qui se déroulait ce week-end sur le circuit de Dijon-Prenois a été L’occasion pour de nombreux pilotes de venir faire un dernier entrainement en vue des 24 Uren van Le Mans. Zo zouden we op de tribunes Julien Andlauer, officieel Porsche-coureur of Charles Milesi kunnen tegenkomen die tijdens de 24 uur zal strijden in de auto met nummer 1 van Richard Mille Racing.

In Dijon namen 52 coureurs deel aan de twee categorieën van de Porsche Sprint Challenge France, 34 aan de Cup Series, die de Porsche 911 GT3 Cup en de 911 R samenbrengt, tegen 18 auto's in de Sport Cup Series, gereserveerd voor de Cayman GT4 Clubsport en de 996 beker.

Op zaterdagochtend vertrokken de coureurs uit de Cup Series op een perfect droge baan en bij nog steeds milde temperaturen voor de kwalificatie. Aan het stuur van zijn 991 GT3 R zat Charles Milesi (IMSA Performance) liet zijn talent zien door een ronde neer te zetten in 1’14”792, waarmee hij Benjamin Paque (CLRT) aan het stuur van zijn 992 GT3 Cup in 1’18”215 degradeerde naar ruim 3 seconden! Ten derde had Emil Caumes (CLRT) een achterstand van vier tienden, terwijl de jonge Arthur Rasse (4 Impact), die deelnam aan zijn eerste race van het seizoen 911, de vierde tijd neerzette op 2022 honderdsten.

Voor de kwalificatietrainingen voor race 2 vergrootte Charles Milesi zijn voorsprong op Benjamin Paque verder met een voorsprong van 3”680, terwijl Arthur Rasse, derde, drie tienden achter de tweede stond.

Enkele ogenblikken later, in de Sport Cup Series, was het Rodolphe Gabrion (Rempp Racing) die de snelste was in 1'22”614, gevolgd door Dimitri Verza (CG Motorsport) op 3 tienden en Lucas Glinche (Glinche Racing) op 6 honderdsten. wat een geweldig gevecht in de race voorspelde.

© Porsche Sprint Challenge Frankrijk

Voor race 2 pakte Alexandre Mottet (Team Orchid) de pole position in 1'22”817, voor Rodolphe Gabrion en Sylvain Noël (Racing Technology) die zijn 992 GT3 Cup in de Porsche Carrera Cup Frankrijk een weekend verlieten om de leiding te nemen. een 718 Cayman GT4 Clubsport besturen met dezelfde topsnelheid.

Vanaf het begin van de Cup Series-race ontsnapte Charles Milesi, waarbij hij een voorsprong van meer dan 3 seconden per ronde vergrootte voordat hij langzamer ging rijden en zijn voorsprong op Benjamin Paque wist te verkleinen, die de hele race op de tweede plaats stond, waarbij de vijf eersten in de volgorde eindigden. van de startgrid met daarachter Emil Caumes, Arthur Rasse en Marlon Hernandez (CLRT). Let op de goede prestatie van Laurent Misbach, die als dertiende startte en als tiende eindigde, terwijl de beste comeback te danken was aan Jean-Luc Beaubelique (Racing Technology), die als twintigste startte en als veertiende eindigde.

De tweede Cup Series-race was een weerspiegeling van het eerste evenement voor de eerste twee, met Charles Milesi voor Benjamin Paque, terwijl Arthur Rasse het podium completeerde na de spin van Marlon Hernandez (CLRT), lang derde. In het peloton noteerden we het zeer goede gevecht tussen Olivier Rabot (911 Impact) en Laurent Cochard (Berto Matériaux), aangezien de twee coureurs in die volgorde finishten met slechts 3 tienden verschil.

Nog steeds onder de felle zon vertrokken de coureurs van de Sport Cup Series ook voor een race van 30 minuten, een race die van start tot finish werd geleid door Rodolphe Gabrion, die na de finish helaas werd gedegradeerd wegens technische niet-naleving. De overwinning ging daarom naar Dimitri Verza, voor Bertrand Dumarcet (CG Motorsport) die drie ronden van de finish de overhand kreeg op Lucas Glinche (Glinche Racing), terwijl Cédric Toison (NAD Systems) van de gelegenheid gebruik maakte om de derde plaats op het podium te behalen. de Le Mans-coureur. Maar het was niet alleen aan de voorkant van het peloton dat de gevechten hevig waren, aangezien vooral de dertiende plaats tussen Richard Renault (IMSA Performance) en Jacques Buche (CG Motorsport), 12 honderdsten van elkaar verwijderd bij de finish!

Tijdens de tweede race, die als vierde startte, demonstreerde Sylvain Noël dat hij niets van zijn talent had verloren door in slechts één ronde van de vierde naar de eerste plaats te gaan, en vervolgens de druk van Alexandre Mottet te weerstaan ​​gedurende de twintig daaropvolgende ronden, waarbij hij slechts zes tienden voorsprong op de tweede plaats eindigde. geblokte vlag. Ten derde bevestigde Dimitri Verza zijn resultaat uit de eerste race door waardevolle punten te scoren in het kampioenschap, terwijl Richard Renault deelnam aan een tweede race die net zo levendig was als de eerste en op een tiende plaats eindigde voor Clément Ghielmini (MCG Propulsion) en daarmee de tiende plaats behaalde.

Tot ziens in Le Mans van 6 tot 10 juni voor de openingsraces van de 24 uur van Le Mans 2022 van de Porsche Sprint Challenge France.