PCCF – Zandvoort: Boccolacci sluit zijn weekend perfect af

Dorian Boccolacci, auteur van een solide race, won de C2 en keert terug naar het kampioenschap ten koste van zijn rivaal Marvin Klein.

gepubliceerde 19/06/2022 à 12:11

Alexandre HERBIN

Dorian Boccolacci heeft opnieuw zijn pole omgebouwd. ©Alexis Gouré.

Dorian Boccolacci deed alles goed. Twee poles en twee overwinningen om volledig terug te keren naar de kampioenswedstrijd. De Martinet by Alméras-coureur staat nu 14 punten achter op de leider na zijn succes in Race 2 aanstaande zondag. De vice-kampioen van 2021 won voor Marvin Klein (CLRT) en Simone Iaquinta (Dinamic Motorsport) na een goed gecontroleerde race.

Au départ, Alessandro Ghiretti (Martinet by Alméras) a un bon temps de réaction mais un problème mécanique l’empêche d’accélérer. Le Junior Porsche France 2021 reste bloqué en milieu de ligne droite. Pendant ce temps, Louis Perrot (TFT Racing) fait l’intérieur à Marvin Klein (CLRT) dans le banking du T3 et grimpe à la 3e place. De Safety Car komt de baan op terwijl de teamauto van Martinet by Alméras wordt geëvacueerd. Bij de herstart vertrok leider Dorian Boccolacci (Martinet van Alméras) opnieuw perfect en wist zich te beschermen tegen een aanval van Simone Iaquinta (Dinamic Motorsport).

In het peloton haalt Mathieu Martins (Pierre Martinet van Alméras) Jérôme Boullery in na een goede manoeuvre op T11. De strijd van de dag ervoor is weer op de rails. Marvin Klein (CLRT) probeert Louis Perrot een aantal bochten in te halen en passeert uiteindelijk. De aanvallen zijn gespierd maar correct en de CLRT-coureur moet zich vervolgens goed verdedigen tegen zijn TFT Racing-tegenhanger.

Halverwege een vrij rustige race heeft Dorian Boccolacci (Martinet van Alméras) minder dan een seconde voorsprong op Simone Iaquinta (Dinamic Motorsport). Marvin Klein (CLRT) wordt 3e maar degradeert ruim 4”. Louis Perrot (TFT Racing) en Aaron Love (Pierre Martinet van Alméras) vervolledigen de top 5.

Sylvain Noel (Racing Technology) blokkeert zijn wielen in bocht 11 en raakt de beschermende banden, maar kan herstarten. Dit komt ten goede aan de leider van de Am-categorie, Sébastien Dussolliet (ABM), die één positie wint.

Marvin Klein (CLRT) komt als een kogel terug op Simone Iaquinta. De Dinamic Motorsport-coureur neemt zijn rivaal mee naar buiten, de twee raken elkaar, maar de leider in het kampioenschap behoudt op gezaghebbende wijze zijn tweede plaats, tot aan de geblokte vlag. Dorian Boccolacci won stilletjes met een zeer goed tempo aan het einde van de race.

In Pro-Am won Jérôme Boullery (Racing Technology) na gevechten met verschillende coureurs in de Pro-categorie. De kampioenschapsleider ligt voor op zijn teamgenoot Sylvain Noel en CLRT-coureur Clément Mateu. In Am eindigde Sébastien Dussolliet (ABM) als 12e algemeen en won de categorie. Hij domineert opnieuw Sébastien Poisson (ABM) en Patrick Charlaix (TFT Racing).

De top 15 van de C2. De volledige ranglijst hier.