Eerste overwinning voor Christopher Bell in Daytona

De coureur van Joe Gibbs Racing behaalt zijn eerste Cup Series-succes na een adembenemende finish.

gepubliceerde 22/02/2021 à 00:57

Gonzalo Forbes

Een week na Michael McDowell op de Daytona 500 opende Christopher Bell ook zijn overwinningsteller in de Cup Series. Na de talrijke incidenten tijdens de races leek de overwinning bijna beloofd aan Joey Logano (Team Penske), maar dat gebeurde niet zonder te rekenen op de coureur van Joe Gibbs Racing.

Als twaalfde op de grid reed Christopher Bell deze zondag een uitstekende race op het wegcircuit van Daytona. De inwoner van Norman (Oklahoma) trotseerde alle verwachtingen en ontsnapte vooral aan incidenten om zijn eerste overwinning in zijn carrière te behalen.

Nadat hij Kurt Busch (Chip Ganassi Racing) voor de tweede plaats had gepasseerd met minder dan vijf ronden te gaan, viel Christopher Bell leider Joey Logano aan en nam vlak voor de laatste ronde de controle over. Vervolgens ging hij solo naar zijn eerste overwinning.

Chase Elliot (Hendrick Motorsports), poleman en een tijdje leider, verloor alles. Na slechte stops en een paar vechtpartijen in het midden van het peloton zag de regerend kampioen zijn hoop op de overwinning in rook opgaan met nog vijf ronden te gaan. Terwijl hij Brad Keselowski (Team Penske) probeerde in te halen, werd Bill's zoon geraakt door Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing) en kwam als 21e over de finish.

Denny Hamlin viel net voor de laatste gele vlag terug tot voorbij de vijfde positie en deed het uiteindelijk goed met een goede derde plaats in de laatste ronden.

Tot ziens op 28 februari om 21 uur voor de derde ronde van het seizoen in Miami (Florida).

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.