Newman en Stewart domineren Loudon

Ryan Newman won de Loudon-race nadat hij vanaf pole was gestart. Stewart-Haas Racing tekent de dubbel met de tweede plaats van Tony Stewart.

gepubliceerde 17/07/2011 à 22:44

Ryan Newman is de 13e verschillende winnaar in de 19 races die dit seizoen worden betwist. Gestart vanaf de eerste plaats bij de start van de 301 ronden van de Loudon-ovaal. Zijn teamdirecteur, Tony Stewart, genoot van deze dag toen hij als tweede over de streep kwam en zijn team de dubbel bezorgde. “Het is een prachtige dag voor ons”, zegt de bestuurder van Chevrolet nr. 14. “We wilden een startpunt om te reageren en een nieuw momentum te krijgen. »

De finish kwam opnieuw neer op het brandstofverbruik. Op de derde plaats staat Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing) voor Joey Logano (Joe Gibbs Racing) en Jimmie Johnson (Hendrick Motorsports), die goed hersteld is na zijn spin. Kasey Kahne (Red Bull Racing Team) staat zesde, voor Bobby Labonte (JTG Daugherty Racing).

Kurt Busch (Penske Racing) verloor de leiding in het kampioenschap na enkele tientallen ronden te hebben verloren, nadat hij na een lekke band tegen de muur was gereden. Zijn teleurstellingen kwamen Carl Edwards (Roush Fenway Racing), 13e in de race, ten goede om de controle over te nemen voor Jimmie Johnson en Kurt Busch (Penske Racing), tiende in het evenement in New Hampshire.

Zoek het rapport van de Nascar in Loudon in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf woensdag te koop.