Nascar – Truex Jr verplettert de concurrentie in Dover

Martin Truex Jr domineerde de Citizen Soldiers 400 in Dover, waarin slechts zes auto's in de winnaarsronde finishten.

gepubliceerde 03/10/2016 à 10:09

Martin Truex Jr (Furniture Row Racing) behaalde zijn derde overwinning in vijf races door de Citizen Soldiers 400 in Dover, Delaware te domineren, nadat hij bijna de helft van het evenement aan de leiding had gestaan. Bijzonder genoeg werd de race op de “Monster Mile” slechts vier keer onderbroken.

Slechts zes auto's finishten in de winnaarsronde: Kyle Busch (Joe Gibbs Racing), Chase Elliott (Hendrick Motorsports), Brad Keselowski (Team Penske), Matt Kenseth (Joe Gibbs Racing) en Joey Logano (Team Penske).

Jimmie Johnson (Hendrick Motorsports) leek goed op weg naar een elfde overwinning in Dover, waarbij de zesvoudig kampioen het record voor succes op de ovaal van één mijl vasthield, maar de coureur van Chevrolet nr. 11 verloor een ronde na een strafschop na een fout van een van de monteurs die te vroeg over de muur klom.

De Citizen Soldiers 400 markeerde het einde van de eerste van drie rondes van de Chase. Het is het einde van de ambities van Tony Stewart (Stewart-Haas Racing) die zijn laatste seizoen speelt Nascar Sprint Cup, Chris Buescher (Front Row Motorsports) en de twee Chip Ganassi Racing-coureurs Kyle Larson en Jamie McMurray.