Kurt Busch wint in Las Vegas

In Las Vegas maakte Kurt Busch een einde aan een jarenlange droogte om een ​​plaats in de derde ronde van de play-offs veilig te stellen.

gepubliceerde 28/09/2020 à 13:41

Gonzalo Forbes

Als Denny Hamlin en Chase Elliott de eerste twee segmenten wonnen, was het inderdaad Kurt Busch die deze zondag won tijdens de South Point 400 in Las Vegas. Na 21 mislukkingen won de 42-jarige coureur eindelijk de race in zijn geboortestad.

« Dat is waar elk kind zoals ik van droomt als hij of zij opgroeit: thuis een race winnen. Twintig jaar lang is deze overwinning mij ontgaan en vanavond is het eindelijk de mijne. ik sta versteld », genoot de hoofdpersoon bij aankomst.

En om deze lokale triomf te behalen was de race van Kurt Busch, net als die van de rest, niet gemakkelijk. Als de eerste twee segmenten hem ontgingen, profiteerde de Chip Ganassi Racing-coureur van de avonturen van deze bijeenkomst in Vegas om als eerste onder de geblokte vlag te gaan.

De gele vlag die 80 ronden van de finish kwam, veranderde alles. Austin Dillon werd na een penalty naar de achterkant van het peloton gedegradeerd voordat hij stopte (kapotte stuurbekrachtiging). Er begint dan een hevig gevecht tussen leider Denny Hamlin en zijn nummer twee Alex Bowman, maar na het tanken bevinden ze zich een ronde van de leiding voordat een nieuwe gele vlag hun plannen dwarsboomt.

Kurt Busch, de enige coureur die aan deze play-offs deelneemt en zijn pitstop niet heeft gemaakt, wint de jackpot. Als tweede bij de herstart achter Matt DiBenedetto slaagt de coureur van het Chip Ganassi Racing-team erin de leiding van zijn race over te nemen voordat er nieuwe gebeurtenissen plaatsvinden (John Hunter Nemechek en William Byron maken fouten).

De twee interventies van de safety car in de laatste 18 ronden en de gedurfde weddenschap om zonder bandenwissel naar het einde van de South Point 400 te gaan, zullen Kurt Busch hebben gelachen. Bij zijn 22e poging wist hij uiteindelijk thuis in Las Vegas te winnen. Matt DiBenedetto en Denny Hamlin completeerden het podium.

Dankzij dit succes stelt Kurt Busch zijn ticket voor de derde ronde van de play-offs veilig Nascar Cup-serie. Kyle Busch, Clint Bowyer, Aric Almirola en Austin Dillon hebben een ongunstige vrijstelling. Volgend weekend spelen ze om te overleven in Talladega.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.