Denny Hamlin wint in Michigan

Denny Hamlin won op de ovaal van Michigan. De coureur van Joe Gibbs Racing behaalt zijn eerste succes dit seizoen dankzij een zeer goede laatste pitstop. Toyota nr. 11 eindigde voor Matt Kenseth en Kyle Busch.

gepubliceerde 19/06/2011 à 22:37

Denny Hamlin reed vele ronden niet aan de leiding, omdat hij na de laatste ronde van pitstops de leiding nam. De vijfde gele vlag van de race werd getoond toen Dale Earnhardt Jr (Hendrick Motorsports) iets te dichtbij de muur tegenkwam.

La Toyota n°11 ressortait devant la Ford n°17 de Matt Kenseth (Roush Fenway Racing) et la Ford n°99 de Carl Edwards (Joe Gibbs Racing). Denny Hamlin est parvenu à conserver sa place après un mauvais restart de la part du pilote de la Roush Fenway Racing. “Ik ben blij voor het team”, aldus de winnaar. “In sommige races waren we erg sterk. Vreemd genoeg waren we hier misschien niet zo snel, maar onze strategie bleek effectief. »

Paul Menard (Richard Childress Racing) valt op door als vierde te eindigen in de race, voor Cartl Edwards (Roush Fenway Racing), die de leiding in de Sprint Cup behoudt met 18 punten voorsprong op Kevin Harvick (Richard Childress Racing). Jimmie Johnson zakte drie plaatsen in het klassement (5e positie) nadat een race vanaf het begin verwoest was. De Hendrick Motorsports-coureur verloor aan het begin van de race de controle over zijn Chevrolet nr. 48.

Zoek het rapport van de Nascar in Michigan in het volgende nummer van AUTOhebdo, dat woensdag te koop is.