Busch kalmeert het peloton

Toyota-coureur Kyle Busch won beide Richmond-races in Nascar en zet zichzelf weer in de titelrace.

gepubliceerde 04/05/2009 à 16:28

De minst favoriete Amerikaanse coureur won op de oval van Richmond, Virginia, na een schitterende comeback gedurende de 400 ronden. Kyle Busch viert daarmee zijn 24e verjaardag op de mooiste manier en bevestigt zijn status als jonge wolf binnen de Nascar. Dit weekend onderscheidde hij zich in de twee races die op het programma staan, de Nationwide en de Start Cup. In deze ronde pakte Kurt's kleine broertje de leiding in de race, ten koste van Jeff Gordon, om deze vervolgens in de laatste 351 ronden van het circuit weer los te laten.

De grote verliezer op het ovaal van Richmond is Denny Hamlin (Toyota), die als 14e eindigde nadat hij veel tijd had verloren met het wisselen van banden. Kyle Busch, startend vanaf de 14e plaats, won na 400 ronden door duidelijke dominantie te tonen, waardoor de Chevrolets van Stewart, Burton, Newman en Martin op afstand bleven. De Toyota-coureur schuift op naar de vijfde plaats in het algemeen klassement, maar het is nog steeds Jeff Gordon die de eerste plaats bezet. Volgende race in Darlington (South Carolina) dit weekend.