NASCAR Nationwide – Ty Dillon beleeft zijn eerste keer op Indy

Ty Dillon scoorde gisteravond zijn eerste Nationwide Series-overwinning op het ovaal van Indianapolis.

gepubliceerde 27/07/2014 à 08:10

Pierre Tassel

Voor een eerste overwinning zal Ty Dillon zijn tijd goed hebben gekozen. De coureur van Richard Childress Racing, kleinzoon van de teameigenaar, won in stijl op de Brickyard in Indianapolis door uiteindelijk de Toyota van de Joe Gibbs tot de polesitter Kyle Busch. Beide coureurs profiteerden van de onderbreking van de race in ronde 71 om brandstof te besparen. In de 77e ronde na de herstart pakte Dillon het voordeel op de jongste van de gebroeders Busch om niet meer te worden gepakt. Het verhaal gaat dat Richard Childress zijn coureur de opdracht gaf om alles te geven met nog zes ronden te gaan, waarmee hij de orders om brandstof te besparen van Mike Dillon, Ty's vader en spotter, tegenspreekt.

Mat Kenseth (Joe Gibbs) behaalde de 3e plaats, voor Kevin Harvick (JR Motorsports) die 33 van de 100 ronden van het evenement had geleid. Onder de leiders in het kampioenschap staat Regan Smith (JR Motorsports) op de 10e plaats, vóór zijn teamgenoot Chase Elliott, die niettemin de algemene leiding behoudt na de ronde in Indianapolis.