Nascar – Jeff Gordon wint in Martinsville

Jeff Gordon verzekerde zich van een ticket voor de finale van Homestead-Miami door zijn eerste overwinning van het seizoen te boeken in Martinsville aan het einde van een race vol wendingen.

gepubliceerde 02/11/2015 à 09:20

Jeff Gordon (Hendrick Motorsports) behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen in Martinsville (Virginia), waardoor het een plaats verzekert tussen de Chasers die nog steeds zullen strijden voor de finale op 22 november in Homestead-Miami (Florida).

De viervoudig Sprint Cup-kampioen profiteerde van de onderlinge verrekening Joey Logan (Team Penske) en Matt Kenset (Joe Gibbs Racing). Om wraak te nemen omdat hij op 22 oktober door Ford nr. 18 in Kansas in een spin was gestuurd terwijl hij de race leidde, wat ertoe leidde dat hij werd uitgeschakeld in de play-offs, beantwoordde de kampioen van 2003 Logano de gunst toen hij dat was. aan de leiding.

Het evenement werd gekenmerkt door talloze gele vlaggen veroorzaakt door ongelukken, wat zorgde voor een avondfinish. Kurt Busch (Stewart-Haas Racen) en Brad Keselowski (Team Penske) zijn de andere verliezers van deze race en zijn diep in het klassement geëindigd nadat ze betrokken waren bij een ongeval waarbij Matt Kenseth door de kampioen van 2012 ter plaatse was gestuurd.