Loris Hezemans onaantastbaar in Valencia

gepubliceerde 16/05/2021 à 17:12

Pierre Tassel

Winnaar gisteren en auteur van een nieuwe perfecte prestatie deze zondag, Loris Hezemans (Ford nr. 7 – Hendrik Motorsport) begint de campagne van 2021 op de best mogelijke manier Nascar Whelen Euro-serie.

Aan de leiding tijdens deze zondagse race kreeg de Nederlander echter in de eerste ronde te maken met een aanvallende Alon Day (Chevrolet nr. 88 – CAAL Racing) tegen de leider, voordat een contact ervoor zorgde dat de Israëlische coureur flink verloor.

Vanaf dat moment kon Hezemans de controle behouden en eindigde met een marge van iets minder dan 2″ op Gianmarco Ercoli (nr. 54 Chevrolet – CAAL Racing), terwijl Sebastian Bleekemolen het algemene podium completeerde met zijn nr. 69 Ford – Team Bleekemolen).

Jacques Villeneuve klimt naar de 9e positie met zijn auto van de Académie Motorsport / Alex Caffi Motorsport.

Merk op dat met de dubbel van Martin Doubek in EuroNascar 2 de nr. 7 Ford – Hendrik Motorsport alle vier de races van de Spaanse meeting won, een primeur sinds de lancering van de Nascar Whelen Euro Series.