LAMERA CUP – 30 uur en één ronde later werd de vooruitziende blik van Continental Racing beloond

In Jerez won Continental Racing na 790 afgelegde ronden de langste race in de geschiedenis van de Lamera Cup. Van de 26 ingeschreven teams kwamen er 20 over de finish.

gepubliceerde 29/08/2021 à 22:55

Foto's: © Stéphane Azemard - Lamera Cup

Vanaf de eerste positie had Auto Leclerc by Asphalte (Orgeval, Gruau, Soave, Bouvet, Casals) als doel de aanvallen van zijn directe achtervolgers in te dammen: Continental Racing (Fargier, Maire, Billet, Coue), het Team Lamera (Couasnon, Wilfried, Thomas en Mattéo Merafina) en het ETC Racing-1 kwartet (Dorchy, Autajon, Germes, Loy). Lamera #61 moest echter vanaf het eerste uur van de race zijn strategie herzien.

De fout ligt bij een motor die lijdt aan overmatig olieverbruik. Continental Racing profiteerde van de situatie om aan de leiding van de race te komen. Een positie die de ploeg tot middernacht vasthield en een onvoorziene passage in de grindbak. Team Lamera nam vervolgens de leiding over het evenement over. Consistent en efficiënt nam de bemanning een serieuze kans op de overwinning. Helaas moest Team Lamera, slachtoffer van een laatkomerfout, kort na aanvang van het 24e uur stoppen.

Continental Racing zorgde sinds de start van het evenement goed voor zijn auto en besteedde bijzondere aandacht aan het brandstofverbruik. Vervolgens herwon hij de eerste plaats en liet hem nooit meer los tot het schaakbord. Daarachter pakte het ETC Racing-2-team (Parsa, Dufour, Millara, Demigneux) de tweede plaats na een methodische klim vanaf de laatste positie (turboprobleem in de kwalificatie).

Een topprestatie die de ploeg consolideert op de eerste plaats in het voorlopig algemeen klassement. Ondanks de tegenslagen completeert de Auto Leclerc van Asphalte het podium. In de categorie Pro-Am overwinning voor het team CTF-ABMomotozor (Bucaille, Rey, Debaud, Bouteiller, Savouret, Cirette). Het ADL Racing-team (Abric, Muller, Locatelli Vailhe) won in de categorie Gentleman.