Kyle Busch wint in Kansas

Op zijn 36e verjaardag won de inwoner van Las Vegas in Kansas na een race gekenmerkt door gele vlaggen in de laatste ronden.

gepubliceerde 03/05/2021 à 00:52

Gonzalo Forbes

Hij behoorde waarschijnlijk niet tot de favorieten, maar dat maakt niet uit, Kyle Busch is dit jaar voor het eerst uitgenodigd op Victory Lane.

Al snel op de voorgrond toont de inwoner van Joe Gibbs Racing zich een serieuze kanshebber voor de overwinning. Comfortabel op de Kansas Speedway won Kyle Busch het eerste segment voor Kyle Larson (Hendrick Motorsports) voordat deze hem versloeg in het tweede.

Er ontstaat dan een gevecht tussen de nr. 18 van Kyle Busch en de nr. 5 van Kyle Larson. De tweede lijkt dan een serieuze optie te nemen in de strijd, aangezien er 132 ronden zullen worden gereden, maar de gebeurtenissen aan het einde van de race lieten het niet toe om tot het einde te gaan.

De solide leider Kyle Larson mist tijdens de laatste herstart twee ronden van de finish en gaat tegen de muur. Kyle Busch profiteert ervan en neemt de leiding. Hij gaat als eerste onder de witte vlag (synoniem met laatste ronde) voordat hij als eerste over de finish komt.

Kyle Busch beleeft een perfect weekend in Kansas sinds hij de dag ervoor de Truck Series-race won.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.