Paul Ricard: Pier Guidi en AF Corse-kampioenen

Alessandro Pier Guidi pakt de GT World Challenge Endurance Cup-titel in de AF Corse Ferrari dankzij zijn overwinning in de finale op Paul Ricard. GPX faalt na drie seconden.

gepubliceerde 15/11/2020 à 17:56

Toulisse

De finale van de GT World Challenge Europe werd een klassieker Porsche vs Ferrari. Aan het einde van een intens spannende race won AF Corse's #488 Ferrari 51, bestuurd door Alessandro Pier Guidi, Côme Lédogar en Tom Blomqvist, op Paul Ricard en bood daarmee de titel aan de Italiaan, de enige coureur van de bemanning die alle races heeft volbracht. rassen.

Nadat we als tweede waren gestart achter de zusterauto van SMP Racing, kunnen we denken dat de Ferrari een rustige race had. Integendeel.

Vanaf de eerste minuten ontbrak het de auto aan snelheid en zakte geleidelijk naar beneden in de hiërarchie tot de vijfde plaats. Matt Campbell, Mathieu Jaminet en Patrick Pilet kozen het tegenovergestelde pad. Het trio van de nr. 911 GPX Racing Porsche 3 GT12 R, startend vanaf de achtste plaats, bevond zich vlak voor het einde van de eerste stint aan de leiding van de race. Vanaf dat moment leek de bemanning beduidend sneller en had ze tot vijftien seconden voorsprong op het peloton.

Maar Ferrari had zijn laatste woord nog niet gezegd. Met Alessandro Pier Guidi aan het stuur voor de laatste stints had de 51 zijn kwalificatietempo herwonnen en begon zijn zegevierende rit door de uitstekende FFF Racing Lamborghini in te halen in de handen van Marco Mapelli, Andrea Caldarelli en Dennis Lind. Het keerpunt kwam tijdens de laatste pitstop. AF Corse staat bekend om zijn effectiviteit op het gebied van strategie en behaalde een meesterzet door alleen de twee linkerbanden te vervangen, de meest in moeilijkheden verkerende op het Paul Ricard-circuit. Genoeg om voor de GPX Racing Porsche voorbij te gaan.

Uiteindelijk kwam laatstgenoemde nog geen twee seconden te laat aan de finish, terwijl een enkele safety car het verloop van de race verstoorde. Als we uitbreiden, worden de eerste vier in minder dan vijftien seconden gehouden. De #63 Lamborghini van FFF Racing eindigde op de derde trede van het podium, terwijl Dries Vanthoor, Charles Weerts en Christopher Mies vierde werden in de #32 Audi van Team WRT.

Lang in de top 10 en vechtend voor het kampioenschap, de Mercedes AKKA-ASP van Timur Boguslavskiy, Raffaele Marciello en Maxi Buhk ondervonden een probleem met de frontsplitter, wat hem een ​​ronde kostte. Ze behoudt echter de titel in het algemeen klassement voor Timur Boguslavskiy, zonder de sprint of de endurance te hebben gewonnen.

In het zilver ging de overwinning naar de Barwell Motorsport Lamborghini, bestuurd door Patrick Kujala, Frederik Schandorff en Alex Macdowall

In Pro-Am Alex West wint Chris Goodwin Marvin Kirchhofer de titel met deAston Martin van garage 59