Gabriele Tarquini sluit het Hongaarse weekend succesvol af

Gabriele Tarquini won de laatste WTCR-race van het Hongaarse weekend. De Italiaan won voor Norbert Michelisz en Yann Ehrlacher.

gepubliceerde 28/04/2019 à 17:49

Pierre Tassel

Op een baan waar zeer lichte regen aanwezig was, de regerend kampioen Gabriele Tarquini (Hyundai i30 – BRC) sloot het Hungaroring-weekend af met een overwinning voor de zusterauto van lokale held Norbert Michelisz en de Fransman Yann Ehrlacher (Lynk & Co 03 – Cyan Performance).

Esteban Guerrieri (Honda Civic – Münnich Motorsport) had echter de beste start tegen polesitter Norbert Michelisz, die licht uitgleed toen de lichten uitgingen. Aan het einde van de eerste ronde lag Guerrieri voor Gabriele Tarquini (Hyundai i30 – BRC), Michelisz, Yann Ehrlacher (Lynk & Co 03 – Cyan Performance) en Mikel Azcona (Cupra Leon – PWR Racing).

De overige Fransen worden vervolgens verder terug in het peloton gegroepeerd met Yvan Muller (Lynk & Co 03 – Cyan Racing) op de twaalfde plaats, voor Jean-Karl Vernay (Audi RS 12 LMS – Audi Sport Team Leopard) en Aurélien Panis (Cupra Leon – Comtoyou Racen).

Maar Muller werd al snel bestraft met een drive-through vanwege contact met Andy Priaulx (Lynk & Co 03 – Cyan Performance). Vervolgens moesten we wachten tot het einde van de vijfde ronde om de hiërarchie op het circuit te zien evolueren, aangezien Guerrieri, slachtoffer van een plotseling krachtverlies, snel achter elkaar twee plaatsen zakte tegen Tarquini en Michelisz.

Sindsdien werd het een paar ronden later erger voor de Argentijn de Münnich Motorsport-coureur trekt aan het einde van ronde 11 meteen de laatste bocht in na een remprobleem, waardoor de safety car in actie kwam. Yann Ehrlacher maakte van de gelegenheid gebruik om op de laatste trede van het voorlopige podium te komen.

Met nog twee ronden toegevoegd aan de race, herlanceert Tarquini het peloton voor Michelisz en Ehrlacher en neemt een mooie marge op zijn directe achtervolger. De race wordt echter slechts korte tijd hervat, Kevin Ceccon (Alfa Romeo – Team Mulsanne) die buiten de baan eindigde en een nieuwe safety car veroorzaakte.

Tarquini won na een geneutraliseerde ronde voor Michelisz en Ehrlacher. Mikel Azcona en Thed Björk (Lynk & Co 03 – Cyan Racing) kwamen in de top 5 terecht. Jean-Karl Vernay en Aurélien Panis eindigden als 10e en 11e. Yvan Muller zag de finish niet en stopte zijn Lynk & Co 03 liever in de pitlane aan het einde van de 9e ronde.

Ontdek het volledige verslag van het Hungaroring WTCR-weekend in AUTO nummer 2214wekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.